Jei pavyktų trijų Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų planas – Kremlius yra pasiruošęs iššauti pergalės salves

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jei-pa... 2018-10-01 15:18:03, skaitė 636, komentavo 1

Jei pavyktų trijų Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų planas – Kremlius yra pasiruošęs iššauti pergalės salves

Valstybinio-komercinio transliuotojo LRTDELFI generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. Nuotr. facebook.com

LRTDELFI paskelbė reportažą ir publikaciją apie trijų Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų norą sunaikinti Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą. Pranešama, kad jei šis planas signatarams pavyktų – Kremlius yra pasiruošęs iššauti pergalės salves. Konservatorių profesorius Vytautas Landsbergis tris signatarus pavadino trumpai – aferistai. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas, kuris siekia dar labiau sustiprinti T. Burauskaitės vadovaujamą instituciją, sulaukė LRTDELFI pagyrimo.

skirt.png

Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorės Teresės Birutės Burauskaitės veikla seniai kelia pasipiktinimą nemažai daliai mūsų šalies gyventojų, dėl jos įstaigos viešinamų šmeižikiškų, taip vadinamų anušauskinių KGB sąrašų, kuriuose viešai dergiami patys iškiliausi Lietuvos žmonės.

Tačiau rugsėjo 30 d. LRTDELFI laida „Savaitė“ pranešė, kad T. B. Burauskaitė užsitraukė tik trijų signatarų nemalonę „dėl esą netinkamai paviešinto KGB agentų registracijos žurnalo“.

„Seimo valdyba išklausė pasipiktinusius signatarus ir kai kurie jos nariai, priklausantys valdantiesiems, pasijuto įtikinti argumentų. Jeigu dar pridėsime, kad direktorė jau kurį laiką atakuojama dėl Jono Noreikos – generolo Vėtros, tai netoli ir iki paties centro reorganizacijos, visko gali būti, ir sunaikinimo“, - skelbiama publikacijoje „Genocido tyrimo centras: puoli vadovą, taikaisi į instituciją?“.

LRTDELFI taip pat atskleidė, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas yra visiškai priešingos nuomonės.

„Pasak Vytauto Bako, centrą reikia stiprinti. Kita vertus, jeigu pavyktų sunaikinti Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą, Kremlius galėtų iššauti pergalės salves“, - skelbia LRTDELFI.


Profesorius V. Landsbergis griežtai įvertino tris signatarus – AFERISTAI.

Griežtą žodį dėl to, kad T. B. Burauskaitė dėl savo šmeižikiškos veiklos turės aiškintis Seimo Istorinės atminties komisijos darbo grupei, tarė konservatorių profesorius V. Landsbergis teigdamas, kad „aferistų argumentai įtikino“.

„Reikia viską užvaldyti, įskaitant ir Genocido tyrimo centrą arba jį išardyti. Gali būt įvairūs būdai“, - nurodė profesorius.

LRTDELFI teigimu, „į mūsų galvas kalama, kad esame valstybė, kuri prieškariu buvo pusiau fašistinė, karo metais kolaboravo su naciais, o šiais laikais bando atkurti fašizmą, herojizuoja nusikaltėlius, o pagarbos vertus – juodina“.

Visą įspūdingą reportažą, kuriame taip pat pasisakė ir jau minėtas anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, konservatorius Arvydas Anušauskas bei nuskambėjo A. Damušio demokratijos studijų centro vadovo mintis, kad okupuotas kraštas negali būti kaltinamas kolaboravimu su naciais, nes tai tik pavienių asmenų reikalas, žiūrėkite čia: