PressJazz pokalbiai: profesorius Vytautas Landsbergis čia ne prie ko

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pressj... 2018-10-02 12:21:18, skaitė 605, komentavo 1

PressJazz pokalbiai: profesorius Vytautas Landsbergis čia ne prie ko

Rugsėjo 30 d. LRTDELFI laida „Savaitė“ – klasikinis lietuviškosios nepriklausomos žiniasklaidos melo ir manipuliacijų pavyzdys. Apie tai buvo skelbta publikacijoje „Jei pavyktų trijų Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų planas – Kremlius yra pasiruošęs iššauti pergalės salves“.

Spalio 1 d. „PressJazzz pokalbiuose“ signataras Zigmas Vaišvila ir laidos vedėjas Audrius Nakas lengvai pakomentavo visą šią laidą.

Kodėl šios publikacijos pavadinimas būtent toks, galbūt padės geriau suprasti pasižiūrėjus šį pokalbį, nors apie patį konservatorių profesorių nebuvo kalbėta daug.

Šis vaizdo pokalbis taip pat bus atiduotas Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, kad įvertintų Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo valstybinio-komercinio transliuotojo reportažą ir pateiktų savo išvadas – kiek ten buvo atviro melo, kiek mažiau atviro.

Laidos autoriai atsiprašo, kad 8 minučių reportažo aptarimas išsitęsė virš valandos. Tačiau nelabai norėjosi šio pokalbio karpyti – neilgas LRTDELFI reportažas be gausybės melo dozės palietė ir daugiau temų, negu vienos valstybės institucijos direktorės reikalai.

P. S.

Šaltinis: pressjazz.TV