Apkabinimai žymiai naudingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/apkabin... 2018-10-03 09:30:36, skaitė 430, komentavo 0

Apkabinimai žymiai naudingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio

Tyrimai rodo, kad apkabinimai naudingi tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Mums reikalingos keturios apkabinimų rūšys, reikia bent aštuonių apkabinimų per dieną gyvybinei veiklai palaikyti ir dvylikos per dieną – augimui bei tobulėjimui.

Aštuntame dešimtmetyje prasidėjo cheminių junginių, pavadintų endorfinais, tyrimai. Šie junginiai buvo aptikti žmogaus kraujotakos ir nervų sistemose. Endorfinai – morfijui gimininga medžiaga, slopinanti skausmą ir kelianti euforiją. Tyrimai rodo, kad šių natūralių narkotikų, kuriuos išskiria nervų sistema, lygis padidėja apsikabinimų metu.

Psichologai tvirtina, kad šiuolaikiniam žmogui trūksta fizinio artumo su kitomis gyvomis būtybėmis, ar tai būtų artimas žmogus, nepažįstamasis ar tiesiog katinas. Tokio nekalto, aseksualaus kontakto deficitas atima iš žmogaus gyvenimo džiaugsmą, verčia jį užsisklęsti savo asmenybės narve, žmogus nebejaučia artumo su kitais žmonėmis ir praranda kontaktą su realybe.

Egzistuoja smegenų sritis, kuri suaktyvėja, kai prisiliečiama prie žmogaus odos. Jeigu vaikas patirs apkabinimų ir prisilietimų deficitą, nukentės jo smegenys ir imuninė sistema.

Apkabinimai ankstyvoje vaikystėje atsiliepia sugebėjimui mylėti. Vaikai, kurie iki 7 metų augo be apkabinimų, gali visiškai nesugebėti mylėti kitų. Jie dažnai užauga psichopatais, sociopatais, t.y. žmonėmis, kurie nesutaria su visuomene ir linkę į prieš visuomenę nukreiptus poelgius. Taip pat jie patologiškai neprisitaikę gyvenimui. Dauguma tyrimų patvirtina šį stulbinantį atradimą. Visuomenės, kurioje žmonės retai vienas kitą apkabina, darosi vis labiau agresyvios. Neuropsichologo Džeimso Viljamo Priskoto atlikti tyrimai akivaizdžiai liudija, kad vaikai, kurių nelaikė ir nenešiojo ant rankų ir kuriais nesirūpino, turi labai didelį šansą užaugti žmogžudžiais.

Apkabinimai teikia džiaugsmą ir daro teigiamą tiek psichinį, tiek fizinį poveikį ne tik tiems, kuriuos, bet ir tiems, kurie apkabina.

Senoviniuose šaltiniuose apkabinimai buvo laikomi labai svarbiu bet kuriam žmogui veiksmu, kuris turi gydomąjį ir atjauninantį efektą. Apsikabinimų metu vyksta apsikeičiama vyriška ir moteriška energija. Visos būtybės šiame pasaulyje laukia iš mūsų gerumo ir šilumos.

abcfact