Kam tarnauja istorijos manipuliatoriai, prisidenginėjantys Lietuvos partizanų vardais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kam-ta... 2018-10-04 11:40:42, skaitė 631, komentavo 2

Kam tarnauja istorijos manipuliatoriai, prisidenginėjantys Lietuvos partizanų vardais

Martyno Mažvydo bibliotekos Adolfo Damušio demokratijos studijų centro vadovas Vidmantas Valiušaitis, dalyvaudamas spalio 2 d. LRTDELFI laidoje „Dienos tema“, pasistengė sulyginti Lietuvos partizanų vadus su prieštaringai vertinamais šių dienų bei prieškario Lietuvos veikėjais.

„Daugelis partizanų vadų, tokie kaip Vitkus Kazimieraitis, kaip Lukša Daumantas, kaip Vytautas Žemaitis, juk visi yra šmeižiami, visi yra apmeluoti, vadinami kagėbistais ar žydšaudžiais ir, einant iki mūsų valstybės vadovų, pažiūrėkite, kuris nebuvo žeminamas. Smetona – bailys, pabėgo, dezertyravo, Landsbergis – tikriausiai kagėbistas, Adamkus – dalyvavo su naciais Sedos kautynėse ir taip toliau“, - teigė V. Valiušaitis atkreipdamas dėmesį, „kad čia yra tiktai maža detalė bendro proceso, kuris vyksta šiuo metu ir kuris yra tik vienas iš bandymų sukompromituoti Lietuvą pasaulyje ir pakirsti Lietuvos žmonių pasitikėjimą savimi, savo valstybe, savo istorija“.

Pasak centro vadovo, reikia matyti bendrą procesą.

„Tai matykime bendrą procesą. Ir aš manau, kad žmonės, kurie taip kalba, tiesiog prisipažįsta. Čia yra prisipažinimas, kad tarnauji svetimai jėgai, kuri griauna Lietuvą, kuri griauna mūsų sąmonę, kuri griauna mūsų istoriją“, - aiškino V. Valiušaitis.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Paklausius tokių svaičiojimų, turbūt kiekvienam normaliam žmogui iškiltų klausimas – dėl kokių priežasčių valstybės išlaikomame ir iš reklamos prisiduriančiame kanale nutarta taip atvirai kompromituoti Lietuvos partizanų atminimą?

Juk mes visi labai gerai žinome – kad perversmo keliu prezidentu tapusio A. Smetonos niekingas pabėgimas per upelį 1940 m. yra vienas gėdingiausių Lietuvos istorijos faktų.

Įdomu, ką dabar kalbėtume ir kaip tauta būtų reagavus, jei 1990 m. sausio 13-osios naktį tuometinis faktinis Lietuvos vadovas būtų sprukęs iš Lietuvos?

Niekas nepaneigs V. Landsbergio indėlio atkuriant Lietuvos nepriklausomybę pirmaisiais suverenios valstybės metais. Bet lygiai taip pat negalima paneigti, kad šis labai aktyviai Lietuvos politikoje iki šiol veikiantis žmogus nepridarė šaliai didžiulės žalos.

Spekuliuoti V. Landsbergio pavarde – viso Lietuvos elito išskirtinis bruožas, tuo norėjo sublizgėti ir istorijos manipuliacijomis žongliruojantis V. Valiušaitis. Tačiau, kaip dainavo S. Povilaitis, „žodžiai, vien žodžiai, liejos jie lyg iš rago gausybės“...

Tikrai valstybei būtų naudingiau, jei V. Landsbergio iniciatyva visi Lietuvoje šimtui metų įslaptinti KGB'istai, šiuo metu aktyviai veikiantys mūsų šalyje, būtų išslaptinti, o iki šiol neprieinami archyvai būtų atverti visuomenei, kad mes visi savo akimis pamatytume – kas toks iš tiesų yra V. Landsbergis, kas buvo jo garsusis tėvelis ir kaip tai siejasi su KGB.

Ar negalėtų tokių realių darbų, o ne žodžių imtis istorijos ekspertas V. Valiušaitis? Jam padedant šalies piliečiai pagaliau suprastų, kodėl prezidento vardo aktyviai siekęs V. Landsbergis taip nekenčia Lietuvos su visais joje likusiais gyventi žmonėmis.

Ekspertai.eu neturi duomenų, kad Valdas Adamkus drauge su naciais būtų dalyvavęs Sedos kautynėse. Žinoma tik tiek, kad V. Adamkus, būdamas septyniolikos metų, prieš pat Sedos kautynes buvo atvykęs į Plinkšes, tačiau nėra patvirtinančių faktų, kad tose kautynės jis dalyvavo nacių kariuomenės pusėje.

Tačiau savo gyvybę paaukojusius Lietuvos partizanus prilyginti ant Lietuvos Konstitucijos nusišlapinusiam V. Adamkui, siekiant užimti prezidento postą, yra absoliuti niekšybė. Kaip žinoma, šis žmogus šalies vadovu tapo pažeidęs Konstituciją (apie tai labai aiškiai yra pasisakiusi ir garsi aktorė N. Oželytė), tad yra neteisėtas prezidentas.

Be šio nusižengimo jam inkriminuojami ir daug baisesni dalykai, pavyzdžiui, slaptojo CŽV kalėjimo įteisinimas Lietuvos teritorijoje, kuriame be jokio teismo buvo kankinami žmonės, dėl ko Lietuva susilaukė ne tik didelės tarptautinės gėdos, bet ir tarptautinių teismų sprendimų.

Tad belieka paklausti – ar V. Valiušaitis tikrai nesuvokia, ką ne prie alaus bokalo kavinėje, o viešojoje erdvėje kalba, žemindamas partizanų autoritetą?

O gal tai yra sąmoningas veiksmas, siekiant dar labiau kompromituoti ir skatinti nepasitikėjimą mūsų valstybe? Kokiai svetimai jėgai tarnauja tokie veikėjai?