Lietuva neturi ko pasiūlyti pasauliui, išskyrus nepriklausomybės imitaciją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-10-19 11:41:23, skaitė 274, komentavo 0

Lietuva neturi ko pasiūlyti pasauliui, išskyrus nepriklausomybės imitaciją

Reikia prisiminti, kad tokios šalys kaip Lietuva yra kontroliuojamos ir valdomos etninių nacionalistų, mano politologas Andrejus Suzdalcevas

VILNIUS, spalio 19 — Sputnik. Lietuvoje buvo pasiūlyta išplėsti kriterijų sąrašą, pagal kurį užsieniečiams gali būti draudžiama lankytis respublikoje, ypač tai ketinama taikyti rusų kultūros atstovams. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas ragino papildyti nepageidautinų Lietuvoje asmenų nustatymo tvarkos kriterijų sąrašą nuostatomis, pagal kurias atlikėjai, viešai arba per savo kūrybą išsakantys paramą Rusijos užsienio politikai arba kvestionuojantys Lietuvos sąjungininkų teritorinį vientisumą, būtų įtraukti į nepageidautinų asmenų sąrašą ir negalėtų atvykti bei organizuoti savo pasirodymus Lietuvoje.

Interviu Sputnik Lietuva politologas, Nacionalinio tyrimų universiteto "Aukštoji ekonomikos mokykla" docentas Andrejus Suzdalcevas pažymėjo, kad visa šio priešiškumo "Rusijos agresijai" logika yra skirta palaikyti Ukrainą ir priversti Rusiją pasiduoti.

"Tarp kitų dalykų, būtina suprasti, kad šios šalys yra kontroliuojamos ir valdomos ryškių etninių nacionalistų. Žinoma, savo, lietuvių, kultūrą jie laiko viena iš pasaulinių. Tai, žinoma, vaikų žaidimai. Iš tikrųjų, tai ne užsienio politika, tai yra užsienio politikos imitacija, nepriklausomybės imitacija. Tačiau Lietuva kol kas negali pateikti pasauliui nieko kito", — sakė ekspertas.