Panemunės šilo drama: abi pusės kaltos arba tango šokama dviese

Autorius: Kristina Sulikienė Šaltinis: https://visuomenedotcom.wordpr... 2018-10-24 17:32:40, skaitė 354, komentavo 2

Panemunės šilo drama: abi pusės kaltos arba tango šokama dviese

Visiškai nešokiravo “Panemunės Šilo drama”, nes abiejų pusių tipines klaidas mačiau iš abiejų pusių daugelyje metų atstovaudama panašiose bylose.

Vaikų teisių tarnyba “visada teisi”, o veiksmams pateisinti naudoja net šmeižtą (“motina buvo neblaivi, ir tas nustatyta” – šie žodžiai Kauno vaiko teisių apsaugos tarnybos l.e.p. Porutienei jau kainavo postą…), na, o tėveliai irgi priima šventųjų poziciją, ir daro visas įmanomas padaryti klaidas – vaidina nekaltus, teisina savo kartais net ir nusikalstamą elgesį (“kas čia tokio, sūnelis labai judrus, mes nuolat jam duodam per sėdmenis, rankytes, tačiau tai ne smurtas” – dar ir šiandien, duodami interviu, teisinasi “nekaltieji” tėveliai…)

Tada, kaip visiškai nekeista, išnyra Rūta Zabielienė, kuri stovėjo pirmose barikadose Klonio gatvėje…

2012-05-17-Valiusaicio-paskutinioji-su-z1

prieš motiną Laimutę Stankūnaitę už globėją Neringą Venckienę. Dabar ši nuolat partijas ir judėjimus keičianti Landsbergio beretė jau stovi už “visas motinas, kurioms atiminėjami vaikai”.

Pikete matome daugiau marginalų – tai Vytautas Šalomskas iš Kalpoko gatvės, kuris pasipriešino Karo policijos įgulos viršininko pavaduotojui Arūnui Venckui, buvo nuteistas baudžiamąja tvarka, tačiau jautėsi toks nekaltas, jog visur su savo sugyventine Albina Adomoniene, kuriai yra pardavęs savo paties namą, šiai įsisavinant Kauno miesto savivaldybės būsto įsigijimo paramą (ir paskolos jinai neatidavusi buvo bent jau pernai) dergė karininką, ir linkėjo jam visokių blogų dalykų, jog Lietuvos kariuomenė dėl jo saugumo išsiuntė jį į ilgalaikę komandiruotę į užsienį.

Minioje pamatysime ir dešiniąją Rūtos Zabielienės ranką atsargos kariškį Česlovą Kasperavičių, kuris visur važiuoja, netgi pievos pašienauti, nes neįsivaizduoja gyvenimo be tarnavimo R. Zabielienei..

Na ir pats pagrindinis – tai “tautos prezidentas”, “paprastų žmonių gynėjas” Naglis Puteikis.

naglis.jpg

Kuris 2013 metais gynė globėjos Neringos Venckienės šalininkus, ir iš Vilniaus važinėjo į kiekvieną teismo posėdį, net viename jų sukonfliktavo su teisėju Rauckiu, kuris Seimo narį jau norėjo šalinti iš salės, bet susilaikė, nes Naglis išdidžiai pareiškė, jog yra neliečiamas.

Po kelerių metų jau jis viešame teismo posėdyje Vilniaus apygardos teisme, kuriame prašiau patraukti jį baudžiamojom atsakomybėn už savo ir visos šeimos šmeižtą, išsižadėjo, mušdamasis į krūtinę, Neringos Venckienęs: niekada jos šalininku nebuvęs, todėl 2012 06 22 sakyti tokių žodžių, dėl kurių prašau jį teisti – jis, esą, negalėjęs.

63

Alfa.lt žurnalistai užfiksavo, kaip Naglis Puteikis teisinasi Vilniaus apygardos teisme https://www.alfa.lt/straipsnis/50010612/puteikis-aiskinasi-teisme-kaltina-bandzius-sugriauti-seima
Tada Naglis Puteikis, kai apšmeižė Apanavičių šeimą, neva jie KGB ir VSD agentai, apie šią šeimą visiškai negalvojo – juk tikslas pateisina priemones.

Puteikininkai yra tokio lizdo paukščiai, kurie, panašiai kaip mirusios žuvys, plaukia pasroviui: kur kokia įdomesnė tematika, ir kur tuo metu galima uždirbti reitingo taškų, ten jie stovės dieną ir naktį. Ir piketuos. O “ginamiems” asmenims jie patarinės neįtikėtinas nesąmones.

Koks sveiko proto juristas patartų motinai nelankyti atimtų vaikų? Tik tas, kuris svajoja apie masinius neramumus, piketus, revoliucijas, visokias patvorio arba Panemunės Šilo.

Visame pasaulyje visais laikais egzistavo ir globa, ir vaiko pašalinimas iš šeimos, ir tokią tvarką turi net Afrikos gentelės. Ir nereikia išradinėti dviračio.

Motina net šiandien atvirai pasakojasi, beveik giriasi, jog sūnų auklėja “drausmindama pliaukštelėjimu per sėdmenis, ir per rankytes”.

Pajungiami Seimo nariai – Mindaugas Puidokas, kuris yra tos apygardos, kur tik registruota vaiko motina, bet kur ji negyvena, išrinktasis deputatas. Vėliau jis bus apkaltos komisijos tąsomas už tai, jog kišosi ne tik į Vykdomosios valdžios, bet ir į prokuratūros darbą, bandė paveikti ikiteisminį tyrimą dėl smurto, iškeltą motinai pagal LR BK 140 str.

“Nekaltoji” motina jau fiksuota padariusi kardomosios priemonės pažeidimus: lankėsi pirmosios globėjos šeimoje, nors Kauno prokuratūra jai artintis prie primušto vaiko uždraudė. Esant kardomosios priemonės pažeidimui, prokuroras turėjo teisę tiesiog kreiptis į teismą dėl suėmimo, bet to nepadarė.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą metų metais trukdė pataisyti būtent neadekvačių motinų sąjūdis, kuris tai juodus balionus leisdavo į orą, tai darydavo įvairius piketus, reikalaudamos pripažinti vaiką jų nuosavybe.

Visuomenė taip ir nežinojo, jog Įstatyme yra begalė klaidų: nėra nustatytos vaiko nuosavybės, teisės susirašinėti, bei teisės matytis su artimaisiais, esant globoje, teisės, nebuvo numatytos kitos Konstitucinės vertybės. Neadekvačių mamų sąjūdis gina ir palaiko Norvegijoje vaiko netekusias “tobulas” mamas, o tas rėkimas toks stiprus,jog visuomenė nežino, jog viena “šventoji motina” Aistė yra nimfomanė, ir vairuoja iki šios dienos be teisių, ne geresnė ir “nekaltoji” Gražina, kuriai svarbiausia yra jos naujasis vyras musulmonas, o sūnus, dėl kurio “kovoja” – tik dešimtoje vietoje…

Kristina Sulikienė, teisininkė