Lietuvoje ponas Žiburys iki šiol priimtinas su visomis savo paslaugomis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2018-10-29 16:25:02, skaitė 711, komentavo 0

Lietuvoje ponas Žiburys iki šiol priimtinas su visomis savo paslaugomis

„Žiburio“ fondo steigėjas ir tiesioginis Šakalienės sponsorius Peer Helge Salström-Leyh

Jolanta Miškinytė savo facebook paskyroje pakomentavo, kas stūmė barneverninę reformą Lietuvoje.

„Susipažinkime, kas labai nuoširdžiai stūmė barneverninę reformą Lietuvoje.

„Žiburio“ fondo steigėjas Peer Helge Salström-Leyh:

„Man nepaprastai džiugu, kad galėjome pradėti savo veiklą ir Lietuvoje, kuri prisijungė prie mūsų tarptautinio tinklo, jungiančio fondus, dirbančius vaikams ir su vaikais. Pirmą kartą Lietuvoje lankiausi prieš kelerius metus – tada teko
aplankyti ir kelias institucijas, kuriose gyvena vaikai, netekę savo tėvų globos.

Vaikų gyvenimo istorijos priminė man, kodėl prieš daugelį metų nusprendžiau daryti tai, ką darau šiuo metu – siekti padėti vaikams, kurie atsidūrė sudėtingose situacijose.

Juk dažnai to, ko jiems labiausiai reikia – tai mylintys, supratingi ir stiprūs suaugusieji, kurie būtų šalia ir suteiktų vaikui vilties, kad viskas bus gerai. Jei gerbsime vaikus, užtikrinsime jų apsaugą bei tinkamą vaiko teisių įgyvendinimą – busime pajėgūs kurti draugišką, protingą, humanistinę visuomenę“.

OMG OMG, kaip gražiai čia tas ponas šneka apie viltį vaikams ir humanistinę visuomenę. O dabar pažiūrėkim, ką gi jis sukūrė.

Norvegų žurnalistai pasidomėjo ta kūryba taip, kad šis ponas, sutvėręs tarptautinę iš tėvų atimtų vaikų globos industriją ir tapęs milijonieriumi, net Barneverneto šalyje buvo atsegtas nuo valstybės biudžeto ir nuo visų „paslaugų“ teikimo.

Apsimetęs viešąja įstaiga, bizniavo iš vaikų įžūliausiai ir net mokesčius slėpė šis gerasis samarietis!

Bet Lietuvoje ponas Žiburys iki šiol priimtinas su visomis savo paslaugomis. Kai šio fondo vadovės K. Stepanovos paklausiau, ar ji nesijaučia nesmagiai atstovaudama tokiai susikompromitavusiai struktūrai, ji tik padejavo, kad gyvena fondas labai sunkiai, vos viena vargana mašinyte važinėja paslaugų šeimoms teikti.

Va tokie tie vaikų biznio milijonieriai – viskas tik sau“, - parašė J. Miškinytė.


Su bendraminčiais: žmogaus teisių ir vaikų gynėja, buvusio žalioji valstietė ir liberalė, dabar socialdemokratė Dovilė Šakalienė (dešinėje) – reformų Lietuvoje, susijusių su vaikais, veidas. Nuotr. facebook.com