Užuot pirkę grūdus iš draugiškos Ukrainos, perkame iš teroristinės Rusijos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/uzuot-... 2018-11-09 13:34:00, skaitė 594, komentavo 0

Užuot pirkę grūdus iš draugiškos Ukrainos, perkame iš teroristinės Rusijos

Žinome, kad Rusija taiko draudimą beveik visiems Europos Sąjungos (ES) ir Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokrato Kazio Starkevičiaus duomenimis, mūsų šalies Vyriausybė, nepaisydama Rusijos priešiškų veiksmų mūsų dėl mūsų valstybės, pataikauja jai ir sudaro sąlygas iš jos pirkti ne tik trąšas, bet ir grikius bei kviečius, nors galimybė šiuos grūdus yra įsivežti iš Ukrainos ar kitų šalių, kurios netaiko Europos Sąjungos valstybėms jokių apribojimų.

„Muitinės departamento duomenimis, per š. m. sausio–spalio mėn. buvo importuota ir išleista į apyvartą 16 763,17 t kviečių. Daugiausiai importuota iš Rusijos Federacijos – 15 088,07 t ir Baltarusijos – 1 087,65 t.

Per tą patį laikotarpį buvo importuota ir išleista į apyvartą 15 017,68 t grikių, kurių statistinė vertė sudarė beveik 3 mln. Eur. Grikiai buvo importuojami iš Rusijos Federacijos – 14 794,28 t ir Baltarusijos – 223,4 t.

Pagal Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto duomenis, šiemet per 9 mėn. iš Rusijos importuota beveik 3 kartus daugiau grikių lyginant su praėjusiais metais.

Spalio 25 d. Briuselyje vykusio ES bendro žemės ūkio rinkų vadybos komiteto posėdyje Lietuvos ir Lenkijos atstovai atkreipė dėmesį į labai išaugusį grikių importą iš Rusijos ir pasiūlė pagalvoti apie rinkos apsaugos priemones ES mastu.

Manau, kad laikas mūsų šalies Vyriausybei, o pirmiausia – Žemės ūkio ministerijai, imtis konkrečių veiksmų, kad būtų apsaugoti mūsų šalies grūdų augintojų interesai ir trūkstamas grikių ar kitų grūdų kiekis būtų importuojamas iš Lietuvai draugiškų valstybių, pvz., Ukrainos“, - pranešė K. Starkevičius.

Šaltinis: lrs.lt