G. Koryzna: grėsmės niekur nedingo, bet mes su jomis susigyvenome

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/gkoryz... 2018-11-16 14:59:06, skaitė 430, komentavo 1

G. Koryzna: grėsmės niekur nedingo, bet mes su jomis susigyvenome

G. Koryzna. Nuotr. sauliusajunga.lt

Šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna pranešė, kad „NATO yra stebuklingas ginklas, bet jis turi iššauti, o norint, kad jis iššautų, reikia ir mūsų pačių pastangų šitą ginklą valdyti ir prie jo prisidėti, nukreipti ten, kur reikia“.

Interviu LRTDELFI karininkas taip pat informavo, kad dėl padidėjusio NATO dėmesio Rytų Europos šalims karo grėsmės lygis Lietuvoje, praėjus ketveriems metams po Krymo aneksijos, sumažėjo, skelbiama publikacijoje „Šaulių vadas: NATO yra stebuklingas ginklas, bet gali iššauti tik su mūsų pastangomis“.

Atsakydamas į klausimą, kaip pasikeitė geopolitinė situacija Rytų Europoje po Krymo aneksijos ir kokios galimos grėsmės Lietuvai išliko, G. Koryzna teigia, kad „situacija yra dvejopa“:

„Iš tikrųjų grėsmių lyg ir nesumažėjo, nes mūsų Rytų kaimynas nemažina apsukų – ginkluoja Kaliningrado sritį, organizuoja karinius mokymus prie mūsų rytinių sienų. Tad pagrindo sakyti, kad grėsmės mažėtų, mes neturime. Tačiau, iš kitos pusės, visuomenė, politikai, žurnalistai, mes visi apsipratome su tomis grėsmėmis, todėl tos grėsmės tampa rutina, mes jas mažiaus pastebime ir skiriame joms mažiau dėmesio.

Taigi grėsmės niekur nedingo, bet mes su jomis susigyvenome. Todėl ir rengiame tarptautinę konferenciją, siekiant iškelti klausimą, ar grėsmės Rytų Europoje dingo, ar galima sakyti, kad grėsmės lygis pasikeitė ir mes gyvename saugesnėje aplinkoje“, - išaiškino šaulys.