Itariama, kad policija ne tik neteisėtai sulaikė, bet ir kankino žmogų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/itaria... 2018-11-20 11:02:49, skaitė 1074, komentavo 4

Itariama, kad policija ne tik neteisėtai sulaikė, bet ir kankino žmogų

Seimo narys Naglis Puteikis išreiškė abejones dėl policijos ir Vaiko teisių tarnybos galimai neteisėtų veiksmų.

„Lapkričio 13 d. prokuratūros išvados parodė, kad Vaiko teisių tarnyba ir policija su Kručinskais nuo pat prad​žių​ elgėsi neteisėtai ir neteisingai. Sveikiname Kručinskus, dėkojame advokatams Rutai Čilinskaitei-Visocnik ir Sauliui Dambrauskui, piketavusiems ir kitais būdais pa​l​aikusiems. O mudu su Mindaugu Puidoku, siekdami kuo greičiau gražinti Kručinsku vaikus tėvams, viską darėme teisėtai.

Dabar lauksime policijos spaudos konferencijos, nes ji niekaip negali per dvi savaites atsakyti visuomenei vie​š​ai ir ​į​ mano paklausim​ą​, kokiu pagrindu sulaikė, įkalino parai Egle Krucinskiene ir 21 valanda nuo vienos dienos 14:00 iki kitos dienos 9:00 nedavė jai nei pavalgyti, nei atsigerti. Ar policija laukia, kol tuometinė l. e. Kauno Vaiko teisiu sk.vedėjos pareigas atsiprašys Eglės Kručinskienes už tai, kad ją ap​š​mei​žė pasakydama per INIT TV, kad ji buvo girta?

Juk toks elgesys su E. Kručinskiene yra jos orumo žeminimas, o maisto ir vandens nedavimas yra kankinimas.

Lauksime viešo policijos ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (toliau VTAIT) atsiprašymo. Jo nesulauk​ė​, organizuosime piketus prie Kauno policijos, Kauno VTAIT, Generalinio komisariato ir centrin​ė​s VTAIT.

Ir toliau skubinsime vaiko teisiu apsaugos įstatymo pataisas“, - pažadėjo N. Puteikis.