Akademikai galutinai degraduoja? Sunkios galvos smegenų leftizmo pasekmės VU Filosofijos institute

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-11-22 12:47:47, skaitė 1042, komentavo 3

Akademikai galutinai degraduoja? Sunkios galvos smegenų leftizmo pasekmės VU Filosofijos institute

Esu kadaise rašęs, jog Smetonos laikais universitetą baigusį žmogų nesunkiai buvo galima atpažinti iš pabrėžtinai kultūringos elgsenos ir deramų manierų. Apie universiteto profesūrą net kalbos nėra - būtent jie savo pavyzdžiu ir ugdė aukštąją kultūrą savo studentų tarpe.

O dabar?

Kai pamačiau, kokius "pokštus" krečia - ir kitus ragina sekti savo pavyzdžiu - VU Filosofijos fakulteto Filosofijos instituto lektorius, tarp kitko dėstantis - tik neišgriūkite iš kėdės, jei sėdite - tyrimų etiką ir moralės psichologiją, savo akimis nepatikėjau!

Galvojau, fotošopas kažkoks. Šmeižtas garbaus akademiko atžvilgiu. Pasirodo - nieko panašaus. Taip, ponas Vilius Dranseika patvirtino, kad išties krečia tokius ...pokštus!

Vos pabandžius įsivaizduoti visą tą procesą - kaip ponas Vilius lankosi tualete, ilgai stena, kaip kabina šaukštu substanciją, kaip grūda į voką, kaip nulaižydamas užklijuoja, kaip tvirtai suspaudęs neša į paštą - net bloga darosi...

Įdomiausia, kad susilaukęs kritikos dėl ne itin deramos akademinės bendruomenės nariui elgsenos ponas Vilius net nemanė susidrovėti. Kur tau - priešingai, puolė tyčiotis ir smagintis, cituoju:

"Dėkoju už pasidalinimą. Pokštas grubokas, bet visai linksmas. Kviečiu toliau platinti."

Ką gi, kad jau kviečia, tai platinsiu.

Tegul kuo daugiau žmonių sužino - kokių moralinių nuostatų ir etikos lygmens veikėjai dėsto Vilniaus universitete.

Beje, iš to fakto, kad šį kolegos pasismaginimą palaikino kitas garbus akademikas - VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Liutauras Gudžinskas galima daryti prielaidą, jog galvos smegenų leftizmo apsėstuose akademiniuose sluoksniuose tokio apgailėtino lygmens gumoras ir fekaliniai džioukai yra įprastas reikalas ir absoliuti norma.

Kyla klausimas - o tai kuo tie akademikai skiriasi nuo stoties alaus kioskų publikos? Panašu, kad tik pajamomis, apsiskaitymu bei garsiai barškančiomis regalijomis, bet NE kultūriniu lygiu.

Deja.