Baisi paslaptis apie tai, ką žmonės galvoja apie jus iš tikrųjų

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/baisi-p... 2018-11-24 12:49:07, skaitė 501, komentavo 1

Baisi paslaptis apie tai, ką žmonės galvoja apie jus iš tikrųjų

Pirmąjį įspūdį apie žmogų mes susidarome anaiptol ne pagal išvaizdą, kaip tai priimta manyti. Pirmiausiai mes suvokiame pašnekovo emocijas ir pojūčius. Tai vyksta pasąmoningai ir intuityviai, šitie signalai pernelyg subtilūs, kad juos užfiksuotų protas. Tačiau jau per pirmąsias 4 bendravimo sekundes mums susiklosto konkretus įspūdis: malonus žmogus, ar nemalonus, kaip jis nusiteikęs, ar pasitiki savimi, o gal kažko baiminasi?

Mes dažniausiai net nesuprantame, kodėl būtent taip, o ne kitaip žvelgiame į žmogų, jis mums nieko blogo nepadarė, o nemalonus. Arba priešingai – nespėjo žodžio pasakyti, o mums jau norisi turėti su juo reikalą.

Aš daugybę kartų eksperimentavau, kai tekdavo lankytis įvairių žinybų kabinetuose. Užeidavau nusiteikusi, kad esu pati draugiškiausia ir maloniausia moteris planetoje. Tiesiog nuostabu, kaip paniurę ofisų darbuotojų veidai staiga prašviesėdavo, kaip daugybė veidų atsisukdavo į mano pusę. Suprantama, ir rezultatai po tokių vizitų būdavo atitinkami.

Arba dar vienas daug kartų patikrintas būdas: kai įlipi į autobusą ar kitą visuomeninio transporto priemonę ir mintyse užsidedi sau jau užsimokėjusio už kelionę žmogaus kaukę. Keista, bet daugeliu atvejų šis triukas, kurį panaudodavau, kai buvau studentė, suveikdavo.

Tačiau tai viso labo eksperimentai, įrodantys hipotezę, kuri byloja, jog mes pirmiausiai nuskaitome ne žmogaus išvaizdą, o jo emocijas ir vidinį nusiteikimą.

Norite sužinoti, kaip jus mato kiti žmonės tais momentais, kai liekate be įprastų kaukių, kai tampate savimi?

Pasižiūrėkite į save veidrodyje. Ką ten matote? Pagal išvaizdą, elgesį, įpročius ir poelgius lengva spręsti apie jūsų požiūrį į patį save. Ir būtent požiūrį į save mes transliuojame visiems aplinkiniams.

Mes savęs nemylime? Tada bus labai sunku įrodyti aplinkiniams, kad esame verti jų dėmesio ir meilės. Jeigu esame neįdomūs patys sau, kodėl mumis turėtų domėtis visiškai pašaliniai žmonės?

Kad žmonės imtų galvoti apie jus geriau, nei galvoja dabar, reikia visų pirma pačiam pradėti geriau apie save galvoti.

Pamąstykite apie tai, ko jums dabar trūksta, dėl kokių priežasčių negalite transliuoti pasauliui pilnatvės, pasitikėjimo jausmo, kas trukdo visa tai įgyti tiesiog šiuo momentu?

Padirbėkite su sferomis, kurias reikia išvystyti ir patobulinti, atsikratykite nereikalingo balasto ir žmonės neišvengiamai ims reaguoti į jus būtent taip, kaip jums patiems norisi.

Šaltinis