Vienam garsiausių provokatorių ir karo kurstytojų bus suteikta Lietuvos pilietybė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/vienam... 2018-11-26 21:46:10, skaitė 785, komentavo 4

Vienam garsiausių provokatorių ir karo kurstytojų bus suteikta Lietuvos pilietybė

J. Ohmanas (viduryje). Nuotr. facebook.com

Prezidentė Dalia Grybauskaitė virš Lietuvos įstatymų nevaržomai veikiančiam Švedijos piliečiui Jonui Ohmanui, kuris oficialiai atstovauja Lietuvai Ukrainos kare su Rusija, išimties tvarka suteiks Lietuvos pilietybę.

Dekretą dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka D. Grybauskaitė pasirašys lapkričio 27 d., pranešė naujienų agentūra BNS.

J. Ohmanas – vienas garsiausių svetimos valstybės provokatorių ne vienerius metus laisvai vystantis savo veiklą Lietuvoje.

Todėl ekspertai.eu primena klausimus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Vytautui Bakui, į kuriuos jaunasis politikas vis dar nesugebėjo atsakyti net nuo 2016 m. gruodžio 16 d.

„Kaip žinote, Lietuvoje savo veiklą puoselėjantis Švedijos pilietis Jonas Ohmanas siūlo pakeisti Salomėjos Nėries mokyklos pavadinimą. Šis veikėjas taip pat yra aktyvus karo Ukrainoje dalyvis. Plačiau apie tai publikacijoje „Ukrainos gynėjas kviečia kuo skubiau pakeisti Salomėjos Nėries mokyklos pavadinimą“.

Šia proga norime užduoti kelis klausimus.

Prašome Jūsų, kaip Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko plačiau pakomentuoti, kokius kriterijus turi atitikti svetimos valstybės pilietis, kaip pavyzdžiui šiuo atveju švedas J. Ohmanas, kuris turėtų galimybę nekliudomai veikti perkopdamas galiojančius Lietuvos įstatymus?

Ar lietuviai, norintys užsiimti panašia veikla kaip J. Ohmanas, rinkti ir siųsti ginkluotę į trečiąsias ne NATO ir ne ES šalis, tai galėtų daryti bet kurioje ES valstybėje be problemų?“, - yra klausiama žaliojo valstiečio.

Pasimėgaukime vienu iš daugelio įspūdingų J. Ohmano pasakojimų, kuriame jis atskleidžia, kaip ukrainiečiai pradeda stengtis žudyti specialiai rusus:

Keli susiję:

J. Ohmanas nejaučia jokios pagarbos Lietuvos rusams ir ragina juos ką nors daryti su Putino režimu

Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija: čia yra didžiausia, kilniausia akimirka Lietuvai