Tikrinant rent-a-child.com tinklapį atrasta fizinio asmens duomenys tel email ip

Autorius: M. Peraščius gaidys nevykėlis Šaltinis: http://rent-a-child.com/wp-log... 2018-11-27 01:02:52, skaitė 776, komentavo 2

Tikrinant rent-a-child.com tinklapį atrasta fizinio asmens duomenys tel email ip

Atsidarius tinklapį „rent-a-child.com“ patenki į erdvę, kur gali pasirinkti vaiką lietuviškais vardais. Gali rinktis pagal amžių, nuotrauką. Rašo, kad tai yra norvegų įmonė, kuri bendradarbiauja su Lietuvos įvaikinimo ir „Blokchain“ agentūra.

Kibernetinio saugumo ekspertas Marius Pareščius paaiškino, kaip reikėtų įsivertinti, ar tas tinklapis, kurį matai, yra sukurtas tikrai informacijai teikti. Pasak jo, pirmas dalykas, kurį reikėtų pasižiūrėti, yra puslapio amžius. Taip pat galima patikrinti, kas yra puslapio adminai, jeigu jie yra matomi.

„Jeigu jie yra matomi, tai žiūri, ar jie nėra naujai sukurti profiliai, nes dažniausiai būna taip, kad susikuria naują profilį, o paskui su tu profiliu kuria naują puslapį – tam, kad paslėptų savo asmenybę. Visais atvejais, jeigu tai yra tikras ir realus daiktas, yra dar ir interneto puslapis su kontaktais, kuriuose yra telefonas ir emailas, ir fizinis adresas, kur galima prisistatyti. O jeigu tokie dalykai neegzistuoja, tai automatiškai tai yra „fake news“ (melagingos žinios), ir feikinis puslapis, į kurį nereikia kreipti dėmesio ir tiesiog ignoruoti. O jeigu manai, kad tai kenkia dar ir valstybei, tada rašyti pareiškimą policijai, ir tai padaryti lengviausias būdas yra per e-policiją“, – sakė M. Peraščius.

Tikrinant rent-a-child.com tinklapį nerandame nurodytų jokių realių kontaktų – nei telefono, nei fizinio adreso, nei e-mail'o, nei adminų. Nurodoma, kad jis sukurtas 2018 m. Taigi – atitinka visus eksperto nurodytus melagingo puslapio kriterijus.

Šaltiniai:

admin eedwaa@gmail.com
server sakura.serveriai.lt
IP - 194.135.87.61
h
ttp://rent-a-child.com/wp-login.php

rent-a-child.com

rent-a-child.com