Politikams duokite sankcijų, žmonėms — duonos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-02-22 16:23:00, skaitė 704, komentavo 0

Politikams duokite sankcijų, žmonėms — duonos

Konservatoriai ir vėl pasižymėjo antirusiškame fronte. Jie pasiekė, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas pareikalautų iš URM į visos ES sankcijų sąrašą įtraukti Rusijos verslininką Prigožiną, kuris išdrįso atgabenti asmeninį lėktuvą į Vilniaus oro uostą

Lėktuvas iškart po konservatorių Lietuvos žiniasklaidoje sukelto skandalo išskrido, o Lietuvos biudžetas dar kartą neteko tam tikros mokesčių dalies. O šie pinigai galėtų būti panaudoti paprastų Lietuvos piliečių gyvenimui pagerinti.

— Laurynai, ar esi pasirengęs dar stipriau susiveržti diržus? Kaip suprantu, Europos Komisija jau seniai nusprendė beveik ketvirtadaliu sumažinti subsidijas iš ES fondų visoms Baltijos šalims ir ypač Lietuvai. O čia dar ir mūsų vietiniai patriotai kiekviename žingsnyje ieško "Rusijos pėdsakų" ekonomikoje ir smarkiai ją gniuždo.

— Mantai, aš jau net nesu piktas, bet isteriškai juokiuosi iš mūsų politikų. Turėdami atlyginimus ir pajamas iš savo įmonių, jie tikriausiai negyvena skurde. Tačiau paprasti žmonės, norėdami kažkaip išgyventi, sukasi kaip įmanydami. Ir štai britai su savo "Brexit" grasina iškeldinti beveik visus užsieniečius. Beje, mano vaikai gyvena Anglijoje, jie ten dirba ir kas mėnesį man atsiunčia pinigų. Jei šis mano pajamų šaltinis taip pat pasibaigs, teks eiti prašyti išmaldos.

— Bet galų gale mes neturėtume suteikti Kremliaus valdininkams galimybės pasipelnyti! Kaip mes galime su jais bendradarbiauti, jei jie užgrobė Krymą ir kariauja su Ukraina Donbase?!

— O ar man turėtų rūpėti Ukrainos problemos? Kaip Ukraina gali man padėti? Ji pati jau nusirito į bedugnę ir dabar mus ten tempia! Juk pažiūrėk, kaip mūsų verslininkai aktyviai dirbo Rusijos rinkoje iki 2014 metų. Mūsų pieno ir mėsos produktai buvo šluojami iš Rusijos prekybos centrų lentynų. O valstybės iždas buvo papildytas šių įmonių mokesčiais. Ir šie mokesčiai buvo naudojami paprastų lietuvių gyvenimui pagerinti.

— Bet galų gale, ne paprastas rusas, pirkęs lietuviškus sūrius ir dešreles, atgabeno savo asmeninį lėktuvą į Vilniaus oro uostą, o artimas Putinui pareigūnas!

— Man nusispjaut ir į tai. Juk aptarnavęs savo lėktuvą Lietuvos įmonėje, tas pats Jevgenijus Prigožinas sumokėtų gerus pinigus. Dalis šių mokesčių per biudžetą taip pat atitektų tau ir man, mūsų pensininkams ir valstybės tarnautojams. Ir kas čia blogo?

— Tu mąstai kaip tikras Kremliaus agentas! Gal tu buvai apsilankęs Kaliningrado srityje su nemokama elektronine viza ir ten tave užverbavo FSB agentai?! Aš turėčiau pranešti apie savo spėliones Valstybės saugumo departamentui... Galbūt už Rusijos šnipo atskleidimą man pinigų skirs!

— Tu esi keistas vyras, Mantai. Pasirengęs badauti, kad tik nukentėtų tavo artimas. Duok valią tokiems žmonėms kaip tu, tai jie ir Europos Sąjungą, kaip ir kadaise TSRS, akimirksniu sužlugdys. Laimei, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius apgailestaudamas patvirtino, kad Rusijos įmonėms skirtos ekonominės sankcijos nėra "nacionalinė kompetencija", o ES jas sprendžia aukštu lygiu.