Ugnius Kiguolis: O kas toliau? Kiek pinigų turite išgyvenimui?

Autorius: Ugnius Kiguolis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-03-15 12:30:00, skaitė 5120, komentavo 12

Ugnius Kiguolis: O kas toliau? Kiek pinigų turite išgyvenimui?

Kol didžioji dauguma piliečių gyvena mirtinoje baimėje dėl viruso, kuris ir pagydomas, ir preventinamas, bei džiaugiasi griežtomis valstybės priimtomis priemonėmis, kaži ar bent mažytė jų pačių dalis pagalvoja, o kas toliau?

Mielieji persigandusieji ir besidžiaugiantys nuo pirmadienio skelbamu karantinu, bei visišku valstybės lock down'nu:

Ar jūs suvokiate, kad didžioji jūsų dauguma neteks savo darbo, vienintelio pragyvenimo šaltinio? Ar suvokiate, kad tokias sąlygas gali išgyventi tik patys didžiausieji ir turtingiausieji? Kad smulkus ir vidutinis verslas gali dantis sukandęs ištempti mėnesį iš rezervų, gal du.

Iš ko mokėsite paskolas, ar jos jūsų manymu palauks? Iš ko mokėsite mokesčius? Iš kur apkritai nusipirksite maisto, už ką?

Negi jūs naiviai tikitės, kad šis kolkas dviejų savaičių karantinas tiesiog ims ir pasibaigs, po dviejų savaičių virusas magiškai išnyks ir visi pasveiks? Kas, jei po dviejų savaičių, Lietuvoje bus 50 susirgimų ir 3 mirtys? Karantinas atsijungs ar sustiprės? Jau dabar uždaromos sienos, jau dabar rekomenduojama niekur neiti iš namų. jau dabar tuščios kavinės.

Kiek pinigų turite išgyvenimui? Kiek laiko kavinės ir visi kiti verslai besinuomojantys patalpas galės išgyventi mokėdami nuomas ir paskolas, bei neturėdami klientų? Ką darysite visi artistai, dainininkai, aktoriai, visi amatininkai kurių išgyvenimas priklauso nuo bent minimalių pardavimų. Ką darys statybų verslai su visai darbuotojais, kai medžiagos parduotuvėse baigsis? Kolkas krovininius auto pro sieną praleidžia, jūs manote, kad tai ilgam?

Ar Jūs suvokiate, kas bus su Lietuvos ekonomika, jei tai tęsis daugiau nei mėnesį? kur Jūs, ta didžioji panikuojančių ir nuo algos iki algos gyvenačių dalis dėsis, kai alga išnyks? Už ką algas gaus krepšininkai, futbolininkai, kiti sportininkai, jei tai tęsis ilgai? Ne visi jie milijonus uždirba. Ne visi jie prisikaupę kalnus turto. iš ko gyvens arenos mokančios paskolas?

Kiek iš jūsų darbų gali prisitaikyti dirbti remote? Kiek mokyklų valstybėje gali ugdyti mokinius remote? Turim tokias programas, toolsus? Ar jūs suvokiate, kad verslas jau dabar pasiruošė masiniems atleidimams, susitraukimui ir išgyvenimui.

Ne. ne virusas baisu. Baisu tai ką jūs darote, kuom džiaugiatės ir kokios pasekmės jūsų laukia. Ir to jūs dar nesuprantate.

Kur jūs buvote, kol visokie kiguoliai ir kiti jūsų manymu idiotai, sakė jums, kad sveikata yra jūsų imunitetas, o jis tiesiogiai priklauso nuo jūsų mitybos? Laikykitės ten jūs tie drebantys, silpno imuniteto karnistai, gyvenantys amžinoje įtampoje ir strese.

Kur dėsitės, kaip gydysitės, neturintys nė minimalaus supratimo apie sveikatą, natūralius imuniteto ir ligų gydymo būdus, kai ligoninės bus perpildytos, kai būsite palikti likimo valiai sau su savimi? Kas paduos tabletę, kuri nuims simptomą, o ne panaikins priežastį? Ar suvokiate, kad jums visiem tiks vienintelis vaistas - Xanax? Ar vis dar aklai pasitikėsite baltu chalatu?

Būkite sveiki Ateina linksmi laikai. Happy Quarantine!

Follow the Q. #WWG1WGA