Vokietijoje įstrigę lietuviai: Gitanas Nausėda melagis, žmonių iš Vokietijos per Lenkiją nepraleidžia!

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/voki... 2020-03-17 08:32:00, skaitė 831, komentavo 3

Vokietijoje įstrigę lietuviai: Gitanas Nausėda melagis, žmonių iš Vokietijos per Lenkiją nepraleidžia!

Su tokiais šūksniais Vokietijos – Lenkijos pasienyje pasipiktinę įstrigę žmonės, negalintys parvykti į Lietuvą

Buvo pranešta, kad Lenkijai uždarius savo sienas sausumos koridorius per šią šalį bus atviras 72 valandas!!! (Lietuviai šio termino nepažeidė).

Sekmadienį Gitanas Nausėda: „Ką tik telefonu kalbėjau su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda. Jis pažadėjo, kad Lenkija praleis Lietuvos piliečius, siekiančius traukiniu, automobiliais ir autobusais grįžti į Tėvynę. Jau rytoj per Vokietijos-Lenkijos sieną su konvojumi turėtų pajudėti užsiregistravę lietuviai. Jų šiuo metu, Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, yra mažiausiai 124“, – Gitanas Nausėda.

Gitano Nausėdos pažadai negalioja. Lietuvių su automobiliais į Lenkijos teritoriją neįleidžia. Vokietijos – Lenkijos pasienyje šimtai lietuvių užtvėrė kelius. Plačiau apie viską tiesioginėje vaizdo transliacijos medžiagoje:

Vienas iš laukiančių lietuvių sako: „Aš per tris paras negavau nė butelio vandens. Kur mūsų prezidentas, premjeras, kodėl jie mumis nesirūpina? Dabar visi nori, kad mes pasitrauktume nuo sienos, atlaisvintume pravažiavimą, tačiau niekam nerūpi, kur mes pasidėsime“

Žmonės į Lietuvą patraukė dėl to, kad jiems pažadėjo pravažiavimą per Lenkiją ne kokia bobutė, o LR Prezidentas!

Tai kas šioje vietoje apgavo Lenkai ar Gitanas Nausėda? Jeigu Lenkija apgavo Lietuvos prezidentą, tada kur pretenzijos Lenkijai, už pažadų nevykdymą?

Papildyta 21:28

Lenkijos pasienyje išsirikiavo policijos pareigūnai, apsiginklavę, pasiruošę malšinti „riaušes“ ir patraukti kelią blokuojančius lietuvius. „Atėjo žmonės su ginklais, šalmais, žiūrėkite, kiek stovi. Esame kaip nusikaltėliai dėl to, kad norime sieną kirsti“, – sakė tiesioginę transliaciją filmuojanti mergina.

Papildyta 21:36

Lenkijos muitininkai atnešė laukiantiems žmonėms geriamo vandens.

Papildyta 21:38

Skamba raginimai visiems lietuviams vykti prie LR Seimo.

Papildyta 21:43 Nutrūko tiesioginė transliacija

Papildyta 21:54

Lietuvos ambasadorius stovintiems lietuviams pareiškė, kad Lenkijai prireiks vienos paros pakeisti sprendimą. Pasipiktinę žmonės šaukia, kad: „Atnešė 6 butelius vandens ir visiems gerti iš vieno kakliuko. Stovėsime čia ir niekur nesitrauksime!“

Papildyta 22:24

Ambasadorius siūlo automobilių vairuotojams su automobiliais vykti į keltą (Vokietija – Lietuva), o likusiems šeimos nariams vykti traukiniu į Lietuvą. Antrą parą laukiantys Lietuviai su tokiu pasiūlymu nesutinka.

Visi susirinkę reikalauja prezidento žadėto konvojaus, dėl ko jie ir pasirinko į Lietuvą grįžti automobiliais.

Papildyta 22:31

Kokiais būdais įstrigę žmonės galės grįžti namo

„1. Per Lenkiją organizuotu konvojumi praleidžiami autobusai ir mikroautobusai – sienos kirtimas numatytas Świecko pasienio punkte;

  1. Lengvieji automobiliai per Lenkiją vykti negalės. Automobiliai turi vykti į Frankfurto prie Oderio centrinę geležinkelio stotį. Visi automobilių keleiviai (išskyrus vairuotoją) turi išlipti stotyje, kur jų nuo kovo 17 dienos, 7.30 val. ryto Vokietijos laiku lauks specialus traukinys (650 vietų).
  2. Lengvieji automobiliai (be keleivių) turi atvykti į Sassnits jūrų uostą iki kovo 17 dienos 13 val. Vokietijos laiku, kur jie bus plukdomi keltu į Klaipėdą (250 vietų automobiliams +250 vietų vairuotojams) (keleiviai turi likti Frankfurto prie Oderio centrinėje geležinkelio stotyje);

  3. Visiems kertantiems sieną bus vykdoma medicininė patikra. Į Lenkijos teritoriją bus įleidžiami tik asmenys, neturintys aiškių ligos simptomų“, – rašoma pranešime.

Lietuvaičiai nesutinka su tokiais pasiūlymais, jie reikalauja žadėto konvojaus automobiliais, kas buvo žadėta LR Prezidento.

Papildyta 23:14

Lietuvaičiams pasiūlė nemokamai grįžti traukinių ir nemokama automobilių su vairuotojais grįžimą keltu.

Papildyta 23:37

Išaiškėjo problema, laukiančių automobilių yra daugiau nei 250, o keltas priima, tik 250 automobilių ir tiek pat žmonių (automobilių vairuotojų).

Papildyta 23:44

Skambina prezidentas. Gitanas Nausėda klausia žmonių, kokia situacija. Kai kurie juokiasi, kad prezidentas nežino kokia situacija.

Papildyta 23:48

Pokalbio su prezidentu įrašyti tiesiogiai nepavyksta nes trūkinėja ryšys. Laukiamas telefoninio pokalbio įrašas.

Papildyta 23:59

Prezidentas žada visus suskraidinti su „Spartan“ kariniu lėktuvu į kurį telpa 76 keleiviai. Lietuviai prezidentą informavo, kad prie sienos yra užstrigę apie 30 000 žmonių. Ryšys su prezidentu nutrūko.

Papildyta 00:06

Situacija Vokietijos-Lenkijos pasienyje pasiekė atomazgą. Po derybų su Lietuvos prezidentu, kelią užblokavę lietuviai susitarė patraukti automobilius nuo pasienio ir atlaisvinti pasienio ruožą pravažiuojantiems.

Sutarta. Lenkija lietuvius organizuotu konvojumi nusprendė praleisti autobusais ir mikroautobusais. Lengvųjų automobilių keleiviai bus pargabenti specialiu traukiniu iš Frankfurto prie Oderio, o automobiliai – keltu iš Zasnico.

Kodėl žadėtas prezidento grįžimas automobiliais buvo nutrauktas

Gitanas Nausėda sako, kad Lenkijos pusė sprendimą neleisti lietuviams kirsti jos teritorijos lengvaisiais automobiliais grindė rizika dėl vairuotojų nuovargio.

Kyla klausimas, o autobusus ir mikroautobusus vairuoja ne žmonės?!

Papildyta 2020.03.17 06:07

Lietuviai pamiegoję 3 valandas automobiliuose juda link kelto. „Važiuoju ir galvoju, ar bus vietų. Sakė, kad bus 250 vietų, bet prie mūsų jau latviai ir estai prisijungė, tai visiems čia tos vietos? Jei gausiu tas 18 val. papildomų valandų kelte, jau būsiu laimingiausias žmogus“, – teigė Mindaugas iš Lietuvos.

Linas Naujelis