Rusija pasiuntė į Italiją karinius specialistus padėti kovoje su koronavirusu

Autorius: Arūnas Yla Šaltinis: Pagal pasaulio MIP... 2020-03-22 21:51:00, skaitė 1258, komentavo 5

Rusija pasiuntė į Italiją karinius specialistus padėti kovoje su koronavirusu

Kaip praneša Rusijos Federacijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, karinių kosminių-oro pajėgų lėktuvai  „Il-76“ pristato Rusijos karinius specialistus, įrangą ir inventorių į Italijos karinių oro pajėgų bazę „Practicus de Mare“, esančią 30 km į pietvakarius nuo Romos.

Iš viso naktį į kovo 22 d. į  Maskvos Čkalovo aerodromą buvo perkelti 9 lėktuvai su įgulomis iš Pskovo, Uljanovsko ir Orenburgo sričių. Šiam momentui, 03.22 22;00 , išskrido jau septintas lėktuvas į Italijos Respubliką.

Rusijos ekspertų grupei vadovauja generolas majoras Sergejus Kikotas, kuris anksčiau organizavo darbą esant sunkioms Sibiro juodligės protrūkio epidemiologinėms sąlygoms, taip pat likviduojant potvynių padarinius.

Tarp specialistų taip pat yra papulkininkis Viačeslavas Kulišas ir mokslininkas-epidemiologas bei medicinos tarnybos pulkininkas Aleksejus Smirnovas, kurie dalyvavo kuriant vakciną nuo Ebolos karštinės.

Atkreipiame dėmesį į tai, kad dieną prieš tai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas telefoniniame pokalbyje su Italijos ministru pirmininku Džiuzepe Konte patvirtino savo pasirengimą padėti Italijai kovoje su koronavirusu. Visų pirma planuojama tiekti mobiliuosius kompleksus, „KamAZ“ bazės transporto priemonių, skirtus aerozolinei dezinfekcijai,  medicininės ir kitokios įrangos.

Kyla natūralus klausimas - kur jevrosojūzo pagalba bėdos ištiktai partneriai NATO ir trečia pagal inešamų pinigų kiekį į jevrosojūzo biudžetą, po D. Britanijos įšėjimo. Atsakydami į pagalbos šauksmą iš Italijos - buvo uždarytos jevrosojūzo sienos ir atsisakyta parduoti Italams medicinines priemones. Vienintelė šalis iš kurios Italija sulaukė pagalbos - Kinija. Ir gydytojų, ir įrangos, ir medicinos priemomių bei testų užkratui nustatyti. 

Kyla dar vienas klausimas - kodėl Italija turi mokėti įnašus išlaikyti europarazitus-valdininkus Briuselyje ir kitus ES išmaldos prašinėtojus ? Tiesiai iš Briuselio ir iš aukštai buvo nusispjauta į Italijos pagalbos prašymą. 

Ko vertos kalbos apie soliduramą, pagalbą ir visokias teises bei vertybes ? Kas dar tiki kažkokių ten NATO sutarties 5 punktu ar dar kažkuo panašiu ? Ir turi ar turi skambėti iškilmingai  Jevrosojūzo himnas - Odė džiaugsmui - po tokio spjūvio ? 

Ir Šileris ir Betchovenas matyt apsivertė grabe po tokio Jevrosojūzo poelgio, kurio himnui panaudota jų nemirtinga kūryba.