Estijos prezidentė suabejojo Europos sąjungos solidarumu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/esti... 2020-03-25 08:01:00, skaitė 806, komentavo 2

Estijos prezidentė suabejojo Europos sąjungos solidarumu

Pasak Estijos prezidentės Kersti Kaljulaid, daugeliui Estijos žmonių dabar kyla daug klausimų apie Europos Sąjungos solidarumą

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid teigė, kad Europos Sąjunga koronaviruso pandemijos metu neatlieka savo pagrindinio uždavinio — užtikrinti bendros Europos rinkos funkcionavimą.

„Šiandien Europos Sąjunga iš tikrųjų neatlieka savo pagrindinio uždavinio — užtikrinti bendrosios rinkos funkcionavimą. Pagrindinė ES funkcija yra ta, kad turime bendrą ekonominę erdvę, laisvą darbo jėgos, prekių, paslaugų ir kapitalo judėjimą. Bent su trimis iš jų šiandien turime akivaizdžių problemų“, — antradienį valstybinio transliuotojo ETV laidoje sakė prezidentė.

Pasak Kaljulaid, daugelis valstybių yra pasirengusios pervežti prekes per sienas, ypač Vokietija, kuri aktyviai bendradarbiauja su Estija ir sudarė sąlygas prie Vokietijos ir Lenkijos sienos įstrigusiems Estijos gyventojams greitai grįžti jūra.

„Tačiau tokie susitarimai greičiau buvo dvišalių derybų rezultatas nei bendrų ES principų atitikimas. Taigi, daugeliui žmonių dabar kyla daug klausimų apie Europos Sąjungos solidarumą“, — pridūrė ji.

Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 dieną naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį paskelbė pandemija. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje jau yra užsikrėtę daugiau kaip 330 tūkst. žmonių, daugiau nei 14,5 tūkst. mirė.

SN inf.