NATO mokymai Pribaltikoje virsta pajuokos objektu

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2020-03-28 18:10:00, skaitė 981, komentavo 6

NATO mokymai Pribaltikoje virsta pajuokos objektu

Internacionaliniame NATO batalione Lietuvoje rastas koronaviruso COVID-19 židinys. Pasak kapitono Everto-Jano Danielso, nustatyta 20 infekcijos atvejų. Ši žinia dar kartą iškėlė klausimą dėl pandemijos  metu iš esmės jau žlugusių „Defender Europe 2020“ pratybų tikslingumo. Kiekviena nauja informacija apie „didžiausias NATO pratybas Europoje“ pasirodo esanti anekdotinė, tačiau Aljanso sekretoriatas ir Rytų Europos „fronto linijos“ šalys jas vis tiek ruošiasi pravesti, idant pademonstruotu savo ryžtingumą  Rusijai. „Defender Europa 2020“ mokymų pasekmės Rusijai galiausiai gali viršyti visus lūkesčius: stebėdama bandymus ją išgąsdinti, Rusija ... sprogs iš juoko.

Koronavirusas buvo aptiktas pas keturis Olandų kariams, tarnaujančius rotaciniame NATO internacionaliniame batalione Lietuvoje. Jonavos rajone, Rukloje, kur ir buvo įsitaisę sergantys olandai, izoliuoti visi, kurie tik buvo susitikę su kariškiais. Atliekama totali patalpų dezinfekcija.

Priešakinio bazavimo rotacinis NATO batalionas Lietuvoje turi tūkstantį karių. Su kitais tokiais pat batalionais Latvijoje, Lenkijoje ir Estijoje - keturi tūkstančiai.

Tuo tarpu šių šalių valdžia oficialiai neatsisakė savo planų į Baltijos regioną išvežti 40 000 karių iš visų NATO šalių, kad pravesti didžiausias Šiaurės Atlanto aljanso pratybas po šaltojo karo netoli Rusijos sienų.

Kad ir kokia didelė panika kurią sukėlė koronaviruso "pandemija" tarp Pribaltikos šalių valdovų, jie negali pripažinti, kad jų šalims ir NATO sąjungininkėms gali būti svarbesnės užduotys nei „atgrasyti“ Rusiją ir Estijos, Latvijos ir Lietuvos gynyba.

Todėl jie neatsisako akivaizdžiai absurdiškos idėjos įvykdyti didelio masto armijos manevrus epidemijos metu, nors iš tikrųjų „Defender Europa 2020“ jau seniai yra žlugę. Ir ne kas kitas, o pagrindinis užjūrio sąjungininkas juos ir sužlugdė.

Mėnesio pradžioje JAV atsisakė perkelti savo kariuomenę į pratybas Europoje. Po šito mokymai prarado bet kokią prasmę, nes iš esmės tai buvo JAV pratybos Europoje. Pentagonas planavo perkelti 20 tūkstančių karių į užsienį. Kartu su jau žemyne esančia JAV karine grupe tai būtų  buvęs pats įspūdingiausias Amerikos kariuomenės buvimas Europoje per kelis dešimtmečius.

Žinoma, po Senojo Pasaulio pavertimo visuotiniu koronaviruso plitimo epicentru, apie kariuomenės perkėlimą į Europą visokioms ten pasiryžimo demonstracijoms jau negalėjo būti nė kalbos. Ir Vašingtonas sustabdė šį perkėlimą.

Po šito „Defender Europa 2020“ pratybos faktiškai buvo sužlugdytos. Tačiau jos nebuvo oficialiai atšauktos ir pademonstruoti pasiryžimą Putinui neatsisakyta. 

Rusijos „sulaikymas“ ir jos bauginimas virsta cirku su žirgais tiesiai  mūsų akyse.

Pirmiausia, iškart po amerikiečių, nuo dalyvavimo mokymuose pradėjo atsisakyti stambiausios NATO šalys. Bundesveras paskelbė apie pasitraukimą iš ''Defender 2020“ - o juk Vokietija buvo paskelbta mokymų centru.

Antra, visiškai neaišku, ką daryti pratybose NATO šalims, kurioms armija dabar reikalinga visiškai kitiems tikslams. Kariuomenė labiausiai nukentėjusiose Italijos ir Ispanijos regionuose šiuo metu stato mobiliąsias ligonines, išvežioja humanitarinę pagalbą,  rankioja lavonus iš ligoninių ir vežioja po krematoriumus.

Kokie dar čia mokymai, kas per „Rusijos sulaikymas“,  ir kas tokia yra ta Pribaltika? Jei kurios nors Vakarų ir Pietų Europos sostinės vis dar nepaskelbė apie pasitraukimą iš mokymų  „Defender 2020“, tai greičiausiai tik todėl, kad jos paprasčiausia nespėjo to padaryti tvyrant tokiai visuotinai šizofrenijai.

Trečia, neaišku, kaip permesti kariuomenę iš vienos Europos dalies į kitą, jei visoje ES  atstatytos sienos ir įvesti karantino postai. Dėl šios priežasties su „Defender Europa“ atsitinka anekdotinių istorijų.

Vien ko yra verti Lenkijos veiksmai, kuri užkirto kelią karinės technikos ir NATO karių permetimui į Estiją, dėl ko oficialusis Talinas net parašė skundą ant Varšuvos Šiaurės Atlanto aljanso būstinei.

„Patirtis parodė, kad kilus karinei krizei, tai gali reikšti, kad valstybės uždaro savo sienas ... Nėra abejonės, kad dabartinė situacija, kada nei karinės, nei civilinės transporto priemonės negali judėti, saugumo požiūriu yra problematiška. Todėl mes atkreipėme į tai dėmesį tiek Estijoje, tiek NATO taryboje “, - taip apie skandalą su lenkais kalbėjo Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

Jei jau Lenkija, pagrindinė NATO „rytinio flango“ šalis, gyvybiškai suinteresuota, kad įvyktų mokymai, sudaro tokius trukdymus, tai ką jau bekalbėti apie kitus?

Aukšti NATO šalių generolai jau atrado COVID-19 ir pas save. Betrūko tik žinios, kad Pribaltikoje dislokuotuose NATO tarptautiniuose padaliniuose buvo rastas koronaviruso protrūkis, kad iš šitų elementų susidarytų siurrealistinės beprotybės vaizdelis, į kurį pavirto „Defender Europe 2020“ mokymai. O štai dabar dar ir tokia naujiena.

Jei po to iš koronaviruso užkrato epicentrų Europoje į Pribaltiką suvažiuos kareiviai NATO apmokymams, gali nutikti tokia pati bjauri istorija kaip Ukrainoje, kada vietiniai aborigenai sukilo prieš ukrainiečių, evakuotų Kinijios, įvežimą į jų sanatorijas.

Išdaužyti  stiklai, užblokuoti keliai, liaudiški susibūrimai prieš pratybas - štai kaip Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai sutikinės  sąjungininkus, suvažiavusius iš visos Europos ginti jų nuo Putino.

Galbūt kaip tik toks ir yra klastingas Šiaurės Atlanto aljanso vadovybės planas. Rusija neatlaikys pasiryžimo ją įbauginti ir „atgrasyti“. 

Ilgai kankinsis ir galų  gale sprogs.

Iš juoko.