Vladimiras Laučius: Situacija – tragikomiška

Autorius: Vladimiras Laučius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-04-05 09:59:00, skaitė 828, komentavo 1

Vladimiras Laučius: Situacija – tragikomiška

Iki ko galima nusiristi, kai mūsų politikai, gąsdindami Kremliumi, bet ir lygiuodamiesi į Kremlių, virsta cenzūros šaukliais ir pradeda aiškinti, kokių valdžios veiksmų negalima kritikuoti ir kokių „klaidingų nuostatų” nevalia platinti.

Pirmas pranešimas:

„Europos Parlamento (EP) nariai Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė laiške ragina ES ir ES šalių narių lyderius neplatinti klaidingos nuostatos, kad ES ir jos institucijos – Europos Komisija ir Europos Taryba – neva netinkamai bei nepakankamai solidariai reagavo į pandemiją ir artėjančią ekonominę krizę.” Nes tokia nuostata tarnauja Kremliui.

Antras pranešimas:

„Romos dienraštyje – Europos komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen interviu. Jame be užuolankų pareikštas atsiprašymas Romai: „Labiausiai nukentėjusi Europos šalis yra Italija”. EK pirmininkė pripažino: „Deja, pirmosiomis krizės dienomis daugelis galvojo tik apie savo namų reikalus. Tai buvo kenksmingas elgesys, kurio reikėjo vengti.“

Taigi Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė reikalauja „neplatinti klaidingos nuostatos”, kad Europos Komisiją ir ES buvo nepakankamai solidarios su Italija ir netinkamai reagavo, o Europos Komisijos pirmininkė kaip tik platina tokią nuostatą, pripažįsta, kad solidarumo trūko, ir Italijos atsiprašo.

Situacija – tragikomiška. Mūsų politikai euroentuziastai, norėdami būti didesniais ES ir Komisijos entuziastais už pačią Komisiją, iš esmės apkaltino Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen platinant „klaidingas nuostatas” ir tarnaujant Kremliaus interesams. Su kuo ir sveikinu.