Koronaviruso epidemijos poveikis žmonėms Rusijoje ir JAV skiriasi

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/koro... 2020-04-14 05:38:00, skaitė 887, komentavo 1

Koronaviruso epidemijos poveikis žmonėms Rusijoje ir JAV skiriasi

Žmonių reakcija į koronaviruso epidemiją Rusijoje ir JAV turi skirtumų, sakė amerikiečių istorikas Stefenas Koenas leidiniui „The Nation„.

„Daugelis problemų yra panašios į mūsų. Dauguma maskviečių sėdi namuose, tačiau amerikiečiai Niujorke ir Los Andžele taip pat sėdi namuose. Nerimą ir nervingumą kelia infliacija — bet tai vyksta ir visame pasaulyje“, — sakė tinklalaidės, kurioje pasisakė Koenas, vedėjas.

Koenas pridūrė, kad paprastų amerikiečių ir rusų reakcija į dabartinius įvykius yra labai panaši. Tačiau jis pažymėjo, kad yra skirtumų.

„Rusai, ypač maskviečiai, XX amžiuje patyrė daug ekstremalių situacijų, todėl yra pasirengę katastrofai, galima sakyti, genetiniu lygmeniu. Būtent tai juos ir išskiria“, — teigė Koenas.

Profesorius taip pat atkreipė dėmesį į skirtingą Rusijos ir JAV regionų valdžios institucijų elgesį.

„Nors reakcija į krizę skirtinguose Rusijos regionuose yra skirtinga, iš esmės visi ten esantys politikai, kitaip nei mūsų, privalo atsižvelgti į ekspertų nuomones. Šiuo atveju tai — medicinos ekspertai. Taip reiškiasi galios vertikalė: mes neturime ignoruoti žmonijos sukauptų žinių“, — sakė istorikas.

Be to, Koenas išreiškė viltį, kad dabartinė padėtis gali prisidėti prie atšilimo Maskvos ir Vašingtono santykiuose.

„Ypač dabar, kai mums reikalingos paliaubos tarp JAV ir Rusijos ar net aljansas, kaip Antrojo pasaulinio karo dienomis prieš Hitlerį. Dėl viruso pavojaus šis aljansas vėl tampa aktualus“, — padarė išvadą profesorius.

Tinklalaidės vedėjas Džonas Bečeloras palaikė jį tvirtindamas, kad Tarybų Sąjunga Antrojo pasaulinio karo metu teikė pagalbą JAV.

„Rusija mums padėjo per Antrojo pasaulinio karo krizę. 1942 metais Ruzveltas neturėjo kuo nudžiuginti Amerikos žmonių. Ir vienintelė gera žinia atėjo iš Rusijos — rusai mušė nacius dideliuose mūšiuose. Pasirodo, kad mums visada reikia Rusijos tik baisiausiais krizių laikais“, — apibendrino Bečeloras.

Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota beveik 1,7 mln. infekcijos atvejų, daugiau nei 105 tūkst. žmonių mirė. Pagal užsikrėtusiųjų ir mirusiųjų skaičių JAV užima pirmąją vietą: COVID-19 diagnozuota daugiau nei 500 tūkstančių amerikiečių, 20 tūkstančių žmonių mirė. Rusijoje užregistruota per 18 tūkst. infekcijos atvejų, 148 žmonės mirė.

SN inf.