Graikijos žvalgyba: Turkija ruošiasi siųsti koronavirusu užkrėstus migrantus į Graikiją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-14 05:39:00, skaitė 750, komentavo 2

Graikijos žvalgyba: Turkija ruošiasi siųsti koronavirusu užkrėstus migrantus į Graikiją

Graikijos valdžia pareiškė, kad Turkija planuoja iš Mažosios Azijos vakarinės pakrantė COVID-19 infekuotus migrantus perkelti į Graikijos salas.

Graikų šaltiniai praneša, kad šalies žvalgyba turi informaciją apie šiuos Turkijos planus. Migrantus, kurie anksčiau buvo Pazarkulė ir Evrose esančiose stovyklos, numatoma pervežti į Mažosios Azijos pakrantę. Operaciją koordinuoja turkų žandarmerija ir policija.

Šimtai migrantų ir laivų, parengtų išplaukti, buvo pastebėti rajonuose priešais Lesbo ir Chioso salas. Šaltiniai nurodo, kad dauguma atvykstančių yra iš Pazarkulė ir Osmanijos stovyklų (tai stovyklos Sirijos pabėgėliams Turkijos rytuose). Dauguma migrantų buvo 14-os dienų karantine dėl kontakto su užsikrėtusiais. Po to pabėgėliai ir migrantai mėgino pervažiuoti į kitus Turkijos miestus, bet Turkijos valdžia 31 iš jų suėmė. Vietoj to, kad palikti juos Turkijoje, migrantus autobusais atvežė į Mažosios Azijos pakrantę. Buvo gauti pranešimai, kad Turkijos pakrantėje ruošiama ne mažiau 6 senų laivų, kuriais ir numatoma transportuoti migrantus į Graikiją.

Manoma, kad artimiausiu metu šie migrantai mėgins kirsti Graikijos sieną. Pasienio apsaugos ir du karo laivai jau saugo šį rajoną. Karinės jūrų pajėgos stiprinamos raketiniais kateriais ir kanonieriniais laivais. Duotas įsakymas neįleisti nei vieno laivo į Graikijos pakrantę.

Su šiuo senu tankeriu į Graikiją buvo perkelti 193 nelegalai:

https://youtu.be/MRnFOuXKFNA

Šaltiniai:

https://www.kathimerini.gr/1073483/article/epikairothta/politikh/metanastes-me-korwnoio-prow8ei-h-agkyra-sthn-ellada

https://rua.gr/news/migrantskij-front/35530-grecheskaya-razvedka-turtsiya-otpravit-zarazhennykh-koronavirusom-migrantov-v-gretsiyu.html