Skvernelis NSGK tyrimą dėl Rozovos pavadino šou

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-04-17 06:12:00, skaitė 896, komentavo 1

Skvernelis NSGK tyrimą dėl Rozovos pavadino šou

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė, kad verčiau dalyvaus COVID-19 valdymo komiteto posėdyje

VILNIUS, balandžio 16 — Sputnik. Premjeras Saulius Skvernelis tyrimą dėl Seimo narės, partijos "Rusų aljansas" narės Irinos Rozovos pavadino "šou". Apie tai jis kalbėjo spaudos konferencijoje.

"Jeigu man reikia pasirinkti, ar dalyvauti ir vadovauti COVID-19 valdymo komiteto posėdyje 10 valandą, ar, deja, komitete, kuris, panašu, daro daugiau šou negu realiai sprendžia klausimus, tai mano pasirinkimas yra labai paprastas", — sakė Skvernelis, paklaustas, ar ketina atvykti liudyti į parlamentinį tyrimą atliekančio NSGK posėdį.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad į visus klausimus jau atsakė raštu. Jis taip pat teigė, kad susipažino su jam pateikta įslaptinta informacija ir, pasak jo, joje nėra nieko, kas keltų grėsmę Vyriausybės darbui.

"Kaip Vyriausybės vadovas gavau tą informaciją, ją įvertinau ir panaudojau tik su Vyriausybės kompetencija susijusiais klausimais. Visa kita, kas ten yra, ar 10 metų senumo kontaktai, atvirai pasakius, Vyriausybės veiklai jokios reikšmingos įtakos neturėjo ir negalėjo turėti", — sakė premjeras.

Ministras pirmininkas patvirtino, kad atvykti į parlamentinį tyrimą atliekančio NSGK posėdį ir liudyti, atsakyti į klausimus jis kol kas neketina.

"Jeigu tik bus galimybė kažkuriuo metu gyvai ten pabendrauti, tikrai mielai tai padarysiu, bet manau, kad mano pasirodymas opozicijai nelabai patiks su mano liudijimais ir pasisakymais", — kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Trečiadienį opozicijos atstovai NSGK atsisakė dalyvauti komiteto tyrime dėl Rozovos, kol Skvernelis atsakys į jam pateiktus klausimus. Be to, opozicijos atstovai paskelbė nepasitikintys NSGK pirmininku "valstiečiu" Dainiumi Gaižausku.

Skandalas aplink Rozovą

Rugpjūčio viduryje buvo surengtas neeilinis Seimo NSGK posėdis dėl VSD pateiktos informacijos, susijusios su Rozovos ir Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos veikla Tbilisyje.

Interviu Sputnik Lietuva deputatė teigė, kad prieš komandiruotę Lietuvos parlamentarai turi gauti valdybos leidimą ir parašyti prašymą. Rozova pažymėjo, kad buvo laikomasi visų būtinų procedūrų.

Anot jos, neigiama kolegų reakcija sukėlė nuostabą. Ji taip pat pabrėžė, jog deputatai turėtų džiaugtis, kad Lietuvai yra atstovaujama įvairiose tarptautinėse vietose, tarp jų ir Tarpparlamentarinėje ortodoksų asamblėjoje.

Vėliau paaiškėjo, kad praėjusių metų sausį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis iš Valstybės saugumo departamento (VSD) gavo neklasifikuotą laišką su informacija apie tai, kodėl Rozovai nebuvo leista naudotis svarbiais duomenimis. Konservatoriai teigė, kad šie duomenys gali kelti "grėsmę" Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Lietuvos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad informacija apie Rozovą neleidžia jai dirbti koalicijoje su LLRA-KŠS frakcija.

Konservatorių partija garsėja savo rusofobine pozicija bei antirusiškomis iniciatyvomis. Parlamentarai pasiūlė legalizuoti sovietų karių paminklų griovimą, pripažinti Lietuvos komunistų partiją "nusikalstama organizacija" ir įspėti Lietuvos universitetų studentus apie "Rusijos agresiją".