Kaip paleidusi „virusą“ Kinija tuština Lietuvos biudžetą

Autorius: MESLAISVI Šaltinis: http://meslaisvi.lt/2020/04/15... 2020-04-18 07:12:00, skaitė 1131, komentavo 7

Kaip paleidusi „virusą“ Kinija tuština Lietuvos biudžetą

Paskelbus Lietuvoje ekstremalią situaciją, šalyje intensyviai pradėjo veikti toks ekstremalių sveikatai situacijų centras. Jo direktorius Olegas Sitnikovas greičiausiai ir kaire ir dešine pasirašinėja sutartis su įmonėmis iš Kinijos. Į šią šalį, kurioje ir prasidėjo kaip teigia žiniasklaidoje SAM nelemtasis virusas, dabar plaukia Lietuvos milijonai.

Sutartis ant sutarties, šimtą plaučių ventiliavimo aparatų Lietuva iš Kinijos nusipirko už 3,5 mljn. Eur.,monitoriai iš Kinijos už 2 milijonus, respiratorių už 1,5mljn., elektroninių termometrų už 40 tūkst. Eur. ir įspūdingiausia sutartis su įmone iš Kinijos pasirašyta už 24 mljn. 628 tūkst. 800 EUR. Sutartyje nurodyta, kad už šią sumą bus nupirktos asmens apsaugos priemonės.

Centriniame viešųjų pirkimų portale paviešintos sutartys tik anglų ir kinų kalbomis, lietuviško susitarimo varianto nėra. Tačiau labai gerai matosi kinų įmonių antspaudai, jie išsiskiria raudona penkiakampe žvaigžde. Iš kinijos pusės sutartis pasirašinėjo toks Hao Jangas, Svlene Hi, Tsahi Luft.

meslaisvi.lt