Užrakintas sostinės priemiestis — Nemenčinė

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-04-18 11:17:00, skaitė 725, komentavo 0

Užrakintas sostinės priemiestis — Nemenčinė

Lietuvos vyriausybė turėjo imtis precedento neturinčių priemonių ir "uždaryti" Nemenčinę, griežtai izoliuoti miestą dėl koronaviruso protrūkio vienoje iš įmonių ir slaugos namuose

Kiek laiko truks ši penkis tūkstančius gyventojų turinčio miesto izoliacija, dar neaišku. Nors vyriausybė ėmėsi lengvinti karantino priemones atidarydama kai kurias prekybos vietas, vis dėlto ji dar kartą ragina gyventojus būti sąmoningus ir laikytis atsargumo priemonių.

— Laurynai, juk Nemenčinėje gyvena tavo tėvai?

— Taip, Antanai. Matyt, nori mane informuoti, kad miestas buvo uždarytas griežtam karantinui? Aš savaitgalį tikėjausi kažko panašaus, todėl tėvus parvežiau į Vilniuje. Jie jau yra tokio amžiaus, kad negali išsiversti be mano pagalbos. Karantino metu kas antrą dieną apsilankydavau pas juos — atnešdavau maisto, padėdavau atlikti namų ruošos darbus.

— Ir jie neužsikrėtė koronavirusu? Juk sako, kad vienoje įmonėje daugiau nei dvi dešimtys žmonių iškart užsikrėtė dėl vieno viruso nešiotojo!

— Taip, aš žinau šią įmonę. Ji yra visai netoli mano tėvų namų. Štai kodėl nusprendžiau juos atvežti į Vilnių. Jie paklusnūs ir karantino metu neišeidavo toliau savo kiemo. Aš griežtai uždraudžiau jiems net bendrauti su kaimynais. Taigi, tikiuosi, kad jie neturi koronaviruso.

— Bet dėl viso pikto nuvežk juos į mobilųjį punktą, kad jiems atliktų tą koronaviruso testą. Šiandien padėtis nėra tokia įtempta ir Sveikatos apsaugos ministerija pareiškė, kad COVID-19 testus gali atlikti bet kas.

— Na, neskubėsime. Lauksime ataskaitų, kaip klostysis padėtis pačioje Nemenčinėje. Dabar ten vietiniai gyventojai tokie išsigandę, kad net bijo išeiti į parduotuvę. Paskambinau tėvų kaimynams, jie taip pat pensininkai, todėl sėdi namuose ir net į lauką neišeina pasivaikščioti.

— Ar manai, kad vyriausybė pasielgė teisingai, kad ji griežtai uždraudė atvykimą ir išvykimą iš Nemenčinės? Ir kiek laiko tai truks?

— Aš visiškai palaikau visus vyriausybės ir operacijų centro veiksmus. Juk geriau aplenkti, nei leisti virusui išplisti po visą rajoną. Manau, kad bent dvi savaites tai truks. Gydytojai sako, kad šio viruso inkubacinis periodas gali būtent tiek trukti. Ir jei jiems pavyks lokalizuoti koronaviruso nešiotojus ir juos išgydyti, tada bus galima ir kelius atverti.

— Nemaloniausias dalykas yra tas, kad tokio didelio užkrėtimo židinio atsiradimas sutapo su tuo momentu, kai vyriausybė pradėjo švelninti griežtas karantino priemones. Štai ir dideli prekybos centrai atidaryti. Juk ateina pavasaris ir laikas užsiimti ūkiniais darbais — sodinti gėles ir daržoves. Gaila, kad tėvai neturėjo laiko savo sodo sutvarkyti šiek tiek anksčiau. Dabar, matyt, negreitai pateksiu į tėvų namus.