DELFI.LT durnalistai įžūliai meluoja apie Švediją, atsisakiusią dalyvauti KORONĖS FARSE

Autorius: Feisbukas Šaltinis: https://www.facebook.com/marga... 2020-04-21 19:42:00, skaitė 3704, komentavo 2

DELFI.LT durnalistai įžūliai meluoja apie Švediją, atsisakiusią dalyvauti KORONĖS FARSE

Margarita Narvydė parašė savo feisbukinėje paskyroje:

Toliau žaidžiam skaičiukais.

Dalinuosi draugės Margarita Cegliene postu, kuriame ji perduoda kolegų epidemiologų gyvenančių ir dirbančių Švedijoje komentarą po straipsnio Delfi.lt. FYI, kaip sakant.

P.S. Niekas nesako, kad viruso nėra. Virusas yra ir reikia neprarasti budrumo, tai faktas. Tačiau manipuliacijos statistika, siekiant sukelti paniką, irgi faktas.

---
Toks trumpas straipsnelis ir tiek daug klaidinančios informacijos – arba kai statistika tampa trečia melo rūšimi, o žurnalistika – masine prostitucija: Švedijoje koronaviruso aukų skaičius viršijo 1,5 tūkstančio

111 – tai ne per parą mirusiųjų skaičius, o per parą gautų pranešimų apie mirtis skaičius. Dauguma iš jų mirė per paskutines 10 dienų. Per šį laikotarpį mirusiųjų per parą skaičius išlieka stabilus ir nedidėja (o balandžio 17 d. mirusiųjų skaičius - 20, rašymo metu).

1.054 – tai ne žmonių šiuo metu gydomų intensyvios terapijos skyriuose skaičius, o žmonių gydytų intensyvios terapijos skyriuose nuo pandemijos pradžios skaičius. Šiuo metu gydomų intensyvios terapijos skyriuose skaičius yra 503; šis dienos rodiklis yra stabilus ir per paskutinę savaitę nedidėjo (ir nepasiekė maksimalaus vietų skaičiaus - taip, dar per anksti ploti, bet tai ir yra svarbiausias tikslas).

1.511 – taip, tai iš viso mirusiųjų skaičius. Be konteksto, šis, kaip ir visi kiti skaičiai, yra niekas. Palyginimui, 2018 m. mirusiųjų nuo kvėpavimo takų ligų skaičius buvo 6.997, o nuo išorinių priežasčių (pvz., eismo įvykių) – 5.202. Ar kas nors dėl to išprotėjo? Turbūt ne. Ar tai reiškia, kad galime į tai nekreipti dėmesio – ne. Ar tai reiškia, kad reikia griebtis už galvos ir pulti į paniką bei stengtis daryti kažką, ne svarbu ką, turbūt beleką, galbūt greičiausiai tai, ką daro kiti, taip pat nežinodami ką?

Ne.
---

O čia puikus tyriamosios žurnalistikos straipsnis apie realią situaciją Švedijoje, kas nepatingės skaityti, kuriame aukščiau privačiai išsakyta epidemiologų nuomonė dar kartą patvirtinama.

https://investigativejournal.org/the-swedish-corona-experiment-or-everyone-elses/