Nemenčinėje sugriežtinti patikrinimai dėl COVID-19

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-04-22 05:44:00, skaitė 720, komentavo 1

Nemenčinėje sugriežtinti patikrinimai dėl COVID-19

Sprendimas dar labiau plėsti tiriamųjų grupes priimtas, įvertinus tai, kad protrūkis Nemenčinėje susijęs su viena įmone — "Vilnika"

VILNIUS, balandžio 21 — Sputnik. Siekiant stabilizuoti padėtį Nemenčinėje, kurioje kilo koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkis, jau artimiausiu metu bus pradėti tirti ne tik visi suaugę, gyvenantys Nemenčinėje, bet ir visų čia įsikūrusių įstaigų, įmonių darbuotojai. Apie tai pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) spaudos tarnyba.

Taip pat testuojami bus ir tie, kurie, nustačius specialistams, bus laikomi susijusiais su protrūkiu, nesvarbu, kur dirba ir gyvena.

Anot sveikatos apsaugos ministerijos vadovo Aurelijaus Verygos, sprendimas dar labiau plėsti tiriamųjų grupes priimtas, įvertinus tai, kad protrūkis Nemenčinėje susijęs su viena įmone — "Vilnika".

"Įvertinus, kad Nemenčinėje yra daug įmonių, kur vyksta nuolatinė darbuotojų migracija, priimtas sprendimas testuoti ir visus čia dirbančius žmones, nepriklausomai, ar jie gyvena Nemenčinėje, ar į ją dirbti atvyksta iš kitur. Primenu, kad situacija šiame mieste vis dar išlieka rimta, tad labai prašau visų susitelkimo, įsiklausimo į specialistų prašymus ir rekomendacijas tam, kad situacija būtų suvaldyta ir visi galėtume greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą", — sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija pažymėjo, kad, siekiant užkirsti kelią tolimesniam infekcijos plitimui, imtasi priemonių ir pačiame mieste — vykdoma karantino režimo laikymosi kontrolė, tikrinamos mieste ir greta jo esančios slaugos, globos ir kitos įstaigos.

Anksčiau Lietuvos vyriausybė nusprendė uždaryti Nemenčinę, nes joje įvyko koronaviruso protrūkis. Naujausiais duomenimis, užfiksuoti 84 koronaviruso atvejai tarp "Vilnikos" darbuotojų.

Apribojimai įsigaliojo balandžio 16 dieną ir galios iki balandžio 23 dienos. Vietiniai gyventojai ir Nemenčinėje dirbantys asmenys galės patekti į miestą. Visais kitais atvejais reikės specialaus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimo.

Lietuvoje karantinas galioja iki balandžio 27 dienos. Praėjusią savaitę verslui buvo padaryta keletas nuolaidų, jei bus laikomasi visų sanitarinių ir epidemiologinių normų ir sąlygų.

Iš viso respublikoje buvo nustatyta daugiau kaip 1348 COVID-19 ligos atvejų, pasveiko 298 žmonės, mirė 38. Be to, numatyta, kad situacijai Nemenčinėje valdyti, esant reikalui, gali būti pasitelkiama Lietuvos kariuomenė.

Draudimas atvykti į Nemenčinės miestą, išskyrus grįžtančiųjų į Nemenčinę miesto gyventojų, iš kitų miestų atvykstančiųjų, dirbančių Nemenčinės mieste, taip pat žmonių, turinčių NVSC leidimą, galioja nuo balandžio 16 d. 7 valandos ryto ir tęsis iki balandžio 23 dienos 24 val.