Karbauskis apkaltino Kubiliaus vyriausybę Lietuvos "skurdinimo kelio" pasirinkimu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-05-06 12:42:00, skaitė 668, komentavo 1

Karbauskis apkaltino Kubiliaus vyriausybę Lietuvos

Pasak "valstiečių" lyderio, dabartinė vyriausybė su COVID-19 sukelta krize susidoros ne respublikos gyventojų gerovės sąskaita

VILNIUS, gegužės 5 — Sputnik. Partijos "Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga" lyderis Ramūnas Karbauskis apkaltino buvusio ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus vyriausybę tuo, kad ji pasirinko "Tautos skurdinimo kelią", kad įveiktų krizę. Apie tai jis parašė savo Facebook paskyroje.

Karbauskis pažymėjo, kad dabartinės kartos dar ilgai prisimins 2008–2009 metų ekonominę ir COVID-19 sukeltą krizes.

"Prisimins tai, jog 2008–2009 metais ministro pirmininko Kubilliaus ir finansų ministrės Šimonytės vadovauta Vyriausybė krizės suvaldymui pasirinko Tautos skurdinimo kelią, nurėžiant atlyginimus, pensijas, didinant mokesčius", — parašė jis.

Anot Karbauskio, Kubiliaus vyriausybės veiksmai lėmė tai, kad daugiau kaip pusė milijono Lietuvos gyventojų emigravo, šimtai įmonių bankrutavo, o visi mokesčių mokėtojai iki šiol moka "nepagrįstai dideles palūkanas už tuomet paimtus kreditus".

"Drįstu teigti, jog dabartinė valdžia vadovaujasi visiškai kitokiomis vertybėmis ir prioritetais, nei A. Kubiliaus laikų valdžia. Mes krizės sukeltų problemų nespręsime žmonių gerovės sąskaita", — pareiškė "valstiečių" lyderis.

Karbauskis pažymėjo, kad užvirė diskusija dėl 200 eurų, kurie kaip papildoma išmoka pasieks senjorus, neįgaliuosius. Anot "valstiečių" lyderio, čia dar kartą atsiskleidė dideli vertybiniai skirtumai tarp dabartinės valdžios ir opozicijoje esančių politinių partijų atstovų. "Mes rūpinamės žmonėmis, o opozicija gyvena tik rinkimais ir galvoja, kaip mūsų priimami sprendimai tuos rinkimus paveiks", — pabrėžė jis.

Karbauskis papasakojo, kad Seimas pradės priimti sprendimus, būtinus milijardo eurų socialinės pagalbos paketui išmokėti. Anot jo, tai tik dalis pagalbos, kurios sulauks Lietuvos žmonės.

Vyriausybė siūlo skirti 200 eurų visiems, kas iki 2019 metų gruodžio 31 dienos gavo: senatvės pensiją, pensiją dėl negalios, šeimos maitintojo netekimo, tarnybinę pensiją, kompensaciją už darbą sunkiomis sąlygomis, pensijos pašalpą, kompensaciją.

Šiuos pinigus Lietuvoje gali gauti daugiau nei 900 tūkstančių žmonių. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pasakė, kad gavus visus pritarimus, žmonės šiuos pinigus gaus ne anksčiau nei rugpjūtį.

Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1 420 žmonių, 678 žmonės pasveiko, 46 pacientai mirė.

Karantino režimas pratęstas iki gegužės 11 dienos, tačiau buvo padaryta nemažai nuolaidų, visų pirma verslui.