PSO įvertino pakartotinio užsikrėtimo koronavirusu riziką

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-05-08 18:19:00, skaitė 764, komentavo 1

PSO įvertino pakartotinio užsikrėtimo koronavirusu riziką

Anot PSO atstovės Rusijoje, dar anksti aiškiai kalbėti apie imuniteto nuo COVID-19 susiformavimą pacientams, sergantiems infekcija

VILNIUS, gegužės 8 — Sputnik. Pasaulio sveikatos organizacijos atstovė Rusijoje Melita Vujnovič įvertino pakartotinio užsikrėtimo koronavirusu tikimybę.

Anot PSO atstovės Rusijoje, dar anksti aiškiai kalbėti apie imuniteto nuo COVID-19 susiformavimą pacientams, sergantiems infekcija. PSO atstovė pabrėžė, kad dabar tokie žmonės turi tik atsparumą virusui.

"Tai vadinama nespecifiniu imunitetu. Tai yra pirmasis organizmo atsakas, kai yra ląstelių, kurios iškart naikina tai, kas yra, o virusas neturi šansų vystytis toliau", — interviu "Zvezda" sakė ji.

"Specifinis imunitetas išsivysto po kontakto, tarkime, po ligos, tokios kaip tymai, arba COVID mūsų atveju. Jei kalbėtume apie tymus, žinome, kad imunitetas išlieka beveik visam gyvenimui. COVID yra naujas klastingas virusas, ir mes dar nežinome, kaip reaguos antikūnai ir kaip virusas elgsis", — teigė ji.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją.

Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,7 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 257 tūkst. žmonių.