Laikantis saugumo sąlygų į darželius bus priimami vaikai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-11 15:27:00, skaitė 604, komentavo 1

Laikantis saugumo sąlygų į darželius bus priimami vaikai

Ketvirtadienio duomenimis, 231 švietimo įstaiga priėmė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo auklėtinius, jas lankė 871 vaikas

VILNIUS, gegužės 8 — Sputnik. Nuo gegužės 18 dienos ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas galės būti organizuojamas ne tik nuotoliniu būdu, bet ir įstaigoje, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Taip pat informuojama, kad jei vaikas serga lėtinėmis ligomis, nurodytomis Sunkių lėtinių ligų sąraše, dėl kurių ekstremaliosios situacijos ar karantino laikotarpiu išduodamas nedarbingumo pažymėjimas, arba kai vaikas gyvena kartu su rizikos grupėms priklausančiais asmenimis, rekomenduojama ir toliau tęsti vaiko ugdymą namuose.

Vyresnio amžiaus pedagogai, turintys sveikatos problemų, arba jei šeimos nariai sirgo ar serga Covid-19, neturėtų būti kviečiami dirbti grupėje. Jie ir toliau galėtų vykdyti nuotolinį ugdymą. O grupėse dirbantys jų kolegos nuotoliniu ugdymu nebeturėtų užsiimti.
Ketvirtadienio duomenimis, 231 švietimo įstaiga priėmė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo auklėtinius, jas lankė 871 vaikas.

Lietuvoje iš viso nustatyta daugiau kaip 1 430 COVID-19 atvejų, mirė 49 pacientai.

Lietuvoje karantinas pratęstas iki gegužės 31 dienos, tačiau buvo padaryta nemažai sušvelninimų, ypač verslui.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,6 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 254 tūkst. žmonių.