Dėl karantino sušvelninimų atidaryti muziejai ir zoologijos sodas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-11 15:35:00, skaitė 609, komentavo 2

Dėl karantino sušvelninimų atidaryti muziejai ir zoologijos sodas

Lietuvoje karantinas pratęstas iki gegužės 31 dienos, tačiau buvo padaryta nemažai nuolaidų, ypač verslui

VILNIUS, gegužės 9 — Sputnik. Šalyje sušvelninus karantino sąlygas, duris lankytojams jau yra atvėrę Aplinkos ministerijos sistemai priklausantys muziejai — Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus bei Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus — ir Lietuvos zoologijos sodas, praneša ministerijos spaudos tarnyba.

Pasak Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus direktoriaus Ramūno Grigonio, šis muziejus lankytojus priima nuo balandžio 28 dienos. Prieš muziejaus atidarymą visos patalpos buvo dezinfekuotos. Lankytojai priimami ne grupėmis, o tik ne daugiau kaip po du žmones arba vienos šeimos nariai.

Kaip pranešama, nuo atidarymo dienos muziejuje pabuvojo per 150 lankytojų.

Lankytojai privalo dėvėti individualias apsaugos priemones ir ekspozicijos apžiūros metu laikytis saugaus atstumo. Prie bilietų kasos pažymėtos saugaus atstumo zonos. Muziejus vienu metu gali priimti 150 žmonių.

Visą karantino laikotarpį muziejuje galima apsilankyti virtualiu būdu. Jo tinklapyje ir Facebook paskyroje pateikiami filmuoti pažintiniai siužetai apie gyvūnus, paskaitos, taip pat organizuojamos virtualios viktorinos. Muziejus sulaukia daugiau kaip dviejų tūkstančių virtualių lankytojų kasdien.

Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus Mosėdyje atidarytas taip pat nuo balandžio 28 dienos. Pasak jo direktorės Gintarės Sakalauskienės, lankytojų po truputį gausėja. Tai daugiausia šeimos su vaikais ar seneliais.

Balandžio 30-ąją atsidarė Lietuvos zoologijos sodas Kaune. Jame galima susipažinti su gyvūnų lauko ekspozicijomis, bet terariumas, akvariumas ir papūgų vidiniai paviljonai kol kas bus uždaryti, o edukacijų ar ekskursijų užsisakyti negalima.

Nuo atidarymo dienos Lietuvos zoologijos sode apsilankė beveik 2,5 tūkst. žmonių.

Visiems abiejų muziejų ir Lietuvos zoologijos sodo lankytojams privalu laikytis karantino metu nustatytų lankymosi taisyklių.

Lietuvoje karantinas pratęstas iki gegužės 31 dienos, tačiau buvo padaryta nemažai nuolaidų, ypač verslui.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,8 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 263 tūkst. žmonių.

Lietuvoje iš viso nustatyta daugiau kaip 1 430 COVID-19 atvejų, mirė 49 pacientai.