COVID-19 nustatytas privačiu lėktuvu iš Maskvos į Klaipėdą grįžusiam 11-mečiui

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-12 15:42:00, skaitė 803, komentavo 3

COVID-19 nustatytas privačiu lėktuvu iš Maskvos į Klaipėdą grįžusiam 11-mečiui

Lietuvoje nustatytas naujas įvežtinis koronaviruso atvejis, atlikę tyrimą specialistai sužinojo, kad šis atvejis yra susijęs su dviem gegužės mėnesio pradžioje patvirtintais koronaviruso atvejais

VILNIUS, gegužės 11 — Sputnik. Klaipėdos apskrityje šiuo metu nustatytas naujas įvežtinis koronaviruso atvejis, šią informaciją per spaudos konferencija patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

"Susirgęs asmuo — jauno amžiaus, 11 metų, kartu su dar vienu šeimos nariu privačiu lėktuvu grįžo iš Maskvos į Vilniaus oro uostą. Ten NVSC specialistai kaip visuomet vykdė sustiprintą karantininę kontrolę, vertino atskridusių asmenų simptomus. Šių simptomų patikrinimo metu nebuvo, <...> nurodė asmenims izoliuotis 14 dienų, juos pasiėmė giminaitis, atvykęs iš Klaipėdos", — sakė Lingienė.

Ji patikslino, jog atvykusiems buvo nurodyta per 24 valandas užsiregistruoti tyrimui į mobilią stotelę. Tyrimas buvo atliktas gegužės 10 dieną, ir vakar, vienam iš jų gautas teigiamas rezultatas.

Lingienė sakė, kad atlikę atvejo epidemiologinę diagnostiką specialistai sinojo, kad šis atvejis yra susijęs su dviem gegužės mėnesio pradžioje patvirtintais koronaviruso atvejais, kurie buvo diagnozuoti ir šiuo metu gydomi, hospitalizuoti Maskvoje. 

Iš viso per savaitgalį užfiksuoti 43 nauji koronaviruso atvejai. Pasak Lingienės, gegužės 9 dieną užfiksuoti 33 nauji koronaviruso atvejai: 17 atvejų Antaviliuose, 11 atvejų Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, 4 atvejai Kretingos ligoninėje ir venas atvejis Kaune.

Gegužės 10 dieną užfiksuota 10 naujų koronaviruso atvejų. Du iš jų yra tos pačios šeimos nariai, vienas atvejis užfiksuotas Lietuvos kariuomenėje, vienas atvejis — Naujojoje Vilnioje esančiame bendrabutyje, 4 atvejai dar tiriami, taip pat vienas atvejis Marijampolėje ir vienas Šiauliuose. Taip pat Lingienė patikslino pirmadienio koronaviruso duomenis — 5 nauji atvejai Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje ir vienas atvejis Klaipėdoje.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 77 koronavirusu užsikrėtę žmonės, 14 jų gydomi reanimacijoje, ventiliuojami — šeši, su deguonies kaukėmis — 27.

Oficialiais duomenimis, Lietuvoje iki šiol patvirtinti 1485 koronaviruso atvejai, pasveikusiais laikomi 833 asmenys, dar serga 598 gyventojai.

© Sputnik /

Pavojingų virusų gyvybingumo trukmė