Įvyko pirmasis Prancūzijos teismo posėdis dėl EŽTT teisėjo E. Kūrio galimai nusikalstamų veikų. Vnarauskienei – pasiruošt!

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/ivyko-... 2020-05-15 23:09:00, skaitė 1234, komentavo 3

Įvyko pirmasis Prancūzijos teismo posėdis dėl EŽTT teisėjo E. Kūrio galimai nusikalstamų veikų. Vnarauskienei – pasiruošt!

Kontaktuotuojas su dvasiomis E. Kūris (viduryje) ir Žmonių leidinio vadovė R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Prancūzijoje Baudžiamojo tribunolo posėdyje sėkmingai buvo nagrinėjama kaltinamojo Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjo Egidijaus Kūrio baudžiamoji byla Nr. 20097041, pranešė prof. advokatas Stanislovas Tomas.

Sekantis posėdis yra paskirtas liepos 6 d.

Egidijus Kūris kaltinamas tuo, kad dėl rasinės neapykantos viešai apšmeižė advokatą prof. dr. Stanislovą Tomą pareikšdamas, kad „jis ne profesorius“, bei įžeidė Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto narius, pavadindamas juos „Trečiojo pasaulio valstybių ambasadoriais kitoms Trečiojo pasaulio valstybėms“ už tai, kad jie priėmė teigiamą sprendimą Rolando Pakso byloje, o tarp Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto narių tarpe yra juodaodžių ir aziečių.

Kaltinamasis Egidijus Kūris yra informavęs, kad jo negalima teisti, nes jis yra teisėjas.

Kaltinamajam gresia 45 000 € bauda, 18 000 € žalos atlyginimas, įpareigojimas atsiprašyti ir atleidimas iš Europos žmogaus teisių teismo teisėjo pareigų.

Ekspertai.eu primena, kad E. Kūris labiausiai pagarsėjo neteisėtai nušalinto prezidento Rolando Pakso apkaltos metu, kuomet viešai prisipažino, kad jam pavyko pabendrauti su Konstitucinėmis dvasiomis.

Analogiška baudžiamoji byla dėl žmeižto, motyvuoto rasine ir religine neapykanta, iškelta ir nepriklausomo Žmonių (Landsbergių-Šimonytės) partijos portalo delfi.lt redaktorei Rasai Lukaitytei-Vnarauskienei.