Protestuotojai prie Seimo reikalavo atšaukti karantiną

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2020/05/18/pro... 2020-05-18 11:26:00, skaitė 1107, komentavo 12

Protestuotojai prie Seimo reikalavo atšaukti karantiną

Protestuotojai prie Seimo reikalavo atšaukti karantiną | Alkas.lt nuotr.

Gegužės 17 d., sekmadienį, 17 val. Vilniuje, prie Seimo, įvyko akcija „Duokit laisvę, stabdom karantiną“, kurioje buvo reikalaujama atšaukti karantino ribojimus.

Akcijoje dalyvavo apie 35 automobiliai ir nemažas būrys žmonių. Automobiliai įjungę garsinius signalus važiavo ratu apie Seimo rūmus.

Policijos pareigūnų duomenimis akcijoje dalyvavo apie 35 automobiliai, kurie naudojo garsinį signalą.

Leidimo šiai akcijai savivaldybė nebuvo išdavusi.

https://youtu.be/0SEKhzlrZzU

Internete išplatintame kvietime į nesankcionuotą protesto akciją buvo paskelbti jos keliami reikalavimai Lietuvos valdžiai:

1. Nutraukti paskelbtą karantiną;

2. Nutraukti priverstinių kaukių dėvėjimą, jei žmogus nejaučia jokių ligos simptomų;

3. Nutraukti mūsų valstybės ekonomikos žlugdymą;

4. Nutraukti ketinimus priverstinai vakcinuotis nuo viruso, paliekant kiekvienam teisę laisvai savo noru pasirinkti;

5. Nutraukti uždraustų kai kurių medicininių paslaugų teikimą;

6. Stabdyti 5G mobilaus interneto diegimą Lietuvos Respublikoje (iškelti šio klausimo svarstymą referendumo lygiu).

Kvietime į mitingą buvo rašoma:

„Mes visi, Lietuvos Respublikos piliečiai juk nenorime gyventi, kaip gyvename jau 2 mėnesius. Nenorime gyventi šalyje, kur vyrauja žmonių suvaržymo teisės, nors ir nesergame… Nenorime gyventi šalyje su sužlugdyta ekonomine santvarka, kurią mums ir tiks mums patiems ir reiks atstatyti.

Kiekvienas iš mūsų nori gyventi klestinčioje šalyje, ar tu bebūtum paprastas gatvės šlavėjas, įmonės darbuotojas, valstybės pareigūnas, ar tarnautojas… norime tokios šalies, kurioje po mūsų būtų gera gyventi mūsų vaikams ir ateinančioms kartoms.

Kas gi daugiau, jei ne mes? Daugumoje Europos šalių ir už Atlanto, šiomis dienomis vyksta masiniai protestai, žmonės pavargo, jiems atsibodo tokios gyvenimo sąlygos. Jei to nerodo per mūsų šalies televizijas, nereiškia, kad tai nevyksta“.

Kaip žinia dėl koronaviruso grėsmės Lietuvos vyriausybės sprendimu kovo 15 d. buvo paskelbtas kelių savaičių trukmės  karantinas, kurio pabaiga, keletą kartų pratęsus, nukelta į gegužės 31 d. 24 val.

Neaišku kas buvo šio nesankcionuotą mitingo rengėjai. Atsakomybės už tai kol kas viešai neprisiėmė jokia politinė ar visuomeninė organizacija.