Seimo Liberalai reikalauja liberalesnio karantino

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2020-05-19 12:04:00, skaitė 582, komentavo 1

Seimo Liberalai reikalauja liberalesnio karantino

Liberalai pasipiktinę, kad karantiną valdantieji išnaudoja politiniams tikslams ir naudojasi proga jį pratęsti iki rinkimų. Kažin kaip šioje vietoje elgtųsi liberalai, jeigu būtų valdžioje?

Opozicinės Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė oficialiai kreipėsi į premjerą ir sveikatos apsaugos ministrą prašydama konkrečiai įvardyti, remiantis kokiais kriterijais planuojama atšaukti prieš daugiau nei 2 mėnesius visoje šalyje įvestą karantiną.

„Tikrai nesinorėtų, kad karantinas iš medicininės sąvokos virstų į politinę ar net anekdotinę, kuomet klausiant, kada baigsis karantinas, atsakoma – o kada reikia, kad baigtųsi. Prielaidų, kad karantinas gali būti panaudotas valdžiai stiprinti, neslepia ir patys valdantieji. Štai prieš savaitę sveikatos apsaugos ministras viešai pasamprotavo, kad karantinas gali trukti net iki rudens, nes citata: „Karantinas yra labai svarbus kaip teisinis režimas.“ Demokratinėje valstybėje tokias galimas manipuliacijas būtina stabdyti nedelsiant, todėl ir kreipiausi į dabartinio karantino paskelbėjus, prašydama nurodyti konkrečius kriterijus, remiantis kuriais planuojama atšaukti visos šalies viešąjį gyvenimą reguliuojantį statusą“, – teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkė ir frakcijos Seime seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Parlamentarė prašo nurodyti Valstybės ekstremalių situacijų centro numatytus kriterijus, kuriuos išpildžius Lietuvos Respublikoje bus oficialiai atšauktas karantino režimas. Taip pat paaiškinti, kuo remiantis yra pasirinkti būtent šie kriterijai.

BV inf.