Šveicarų istorikas atskleidžia barbariškus JAV ir teroristinės organizacijos CŽV metodus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/sveica... 2020-07-02 11:01:00, skaitė 1145, komentavo 2

Šveicarų istorikas atskleidžia barbariškus JAV ir teroristinės organizacijos CŽV metodus

Šveicarų istorikas dr. Danielis Ganzeris (Daniele Ganser) – žymus mokslininkas, nagrinėjantis CŽV, kurią, kaip ir lingvistas, mąstytojas Noamas Chomskis (Noam Chomsky), vadina teroristine organizacija, veiksmus.

Pirmojoje, 2005 m. pasirodžiusioje knygoje „NATO slaptosios armijos: Operacija GLADIO ir terorizmas Vakarų Europoje“ jis aprašo CŽV ir britų slaptųjų tarnybų bendradarbiavimą su NATO bei Europos šalių slaptosiomis tarnybomis, dėmesį kreipiant į bendro slapto tinklo sukūrimą. Jis vadinamas GLADIO (lot. „kardas“). Šio tinklo slaptieji kariai apmokyti tolimose Viduržemio jūros salose, Anglijoje, JAV. Pirmąsyk apie GLADIO prabilo italų politikai prieš trisdešimt metų. Vėliau paaiškėjo, kad jų esama iš esmės visos Europos valstybėse. Slaptuosius būrius koordinuoja Pentagonas ir NATO.

D. Ganzeris taip pat kritiškai vertina 9/11 įvykius. Jo teigimu, tai viena iš GLADIO operacijų. Šios operacijos tikslas buvo priversti patikėti, kad musulmonai skleidžia terorizmą, tam, kad žmonės nematytų, jog iš tikro vyksta karas dėl energijos resursų kontrolės.

Šiais metais pasirodžiusioje, naujausioje knygoje „JAV imperija: nesąžininga pasaulio galia“ D. Ganzeris tęsia savo tyrinėjimus.

Šiame video D. Ganzeris aiškina, jog CŽV, kaip teroristinė organizacija, dėl savo tikslų žudo įvairius žmones. Istorikas prisiminė „Deutsche Bank“ vadovo Alfredo Herhauzeno (Alfred Herrhausen (1930–1989), priklausiusio Bilderbergo grupei, žmogžudystę. Šis bankininkas garsėjo tuo, kad reikalavo nurašyti skolas besivystančioms šalims. Tai nepatiko tiems, kas iš tų skolų gyveno. Šią žmogžudystę D. Ganzeris sulygino su prieš metus CŽV įvykdytą Irano generolo Kasemo Soleimani (Qassem Soleimani) žmogžudystę.

Savo pasakojime istorikas mini Fidelį Kastro (Fidel Castro), Džoną Kenedį (John F. Kennedy) ir kitus žinomus žmones, atsidūrusius JAV užsienio (ir vidaus) politikos buldozerio kelyje.

CŽV, kaip teroristinė organizacija, pasak D. Ganzerio, niekada neklausė Jungtinių Tautų ir šalino visus, kas buvo nenaudingi Amerikai.

Kaip vieną pagrindinių pavyzdžių D. Ganzeris pateikia pirmo nepriklausomo itin turtingos naudingomis iškasenomis Kongo Demokratinės Respublikos premjero Patriso Lumumbos (Patrice Lumumba, 1925–1961) nužudymą. Jį nužudžius (kūnas buvo ištirpintas rūgštyje), JAV į jo vietą pastatė diktatorių, apvogusį šalį.

Taigi, daro išvadą D. Ganzeris, politinės žmogžudystės, kurias įvykdė CŽV, keičia dabartinį pasaulį ir yra vienas pagrindinių JAV užsienio politikos svertų.

Be to, pažymi istorikas, CŽV žudo ne tik užsienyje, bet ir pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Galiausiai, teigia D. Ganzeris, šiuo metu JAV nuteikinėja Rusiją ir Vokietiją vieną prieš kitą. Tad visi turime suprasti, teigia istorikas, kad turime saugoti Berlyno ir Maskvos santykius, nes tik tuomet suvoksime, kokia svarbi kova už taiką.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.