Jie tikrai myli Lietuvą: Karbauskių ir Landsbergių turtai augo milijonais

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jie-... 2020-07-16 00:36:00, skaitė 889, komentavo 1

Jie tikrai myli Lietuvą: Karbauskių ir Landsbergių turtai augo milijonais

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) trečiadienį paviešino naujus metinių gyventojų turto deklaracijų išrašus už 2019 metus

Deklaracijų išrašai atskleidžia, kad turtingiausiu Seimo nariu tapo valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Per metus jo šeimos turtas išaugo 52 proc. ir sudarė daugiau nei 24 mln. eurų. 

Antroje vietoje tarp Seimo narių yra socialdemokratas Bronius Bradauskas, deklaravęs 8,3 mln. eurų turtą.

Trečiojoje vietoje atsidūrė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis. Jo turtas įvertintas 1,5 mln eurų.

Tačiau bendras G. Landsbergio ir jo žmonos Austėjos šeimos turtas – nuo 2018-ais metais deklaruotų 1,87 mln. iki pernai metų išaugo iki 14,51 mln. eurų (pokytis 12,64 milijono eurų).

Turtingiausi Seimo nariai

Į turtingiausių Lietuvos gyventojų sąrašą, pagal VMI duomenis, pateko ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys ir Birių krovinių terminalo generalinis direktorius Vidmantas Dambrauskas. Jis su šeima deklaravo 20,4 mln. eurų turtą.

BV inf.

---
Savo ruožtu Ekspertai.eu paskelbė straipsnį aie tai, kad "Valstybinė mokesčių inspekcija susimovė skelbdama informaciją apie G. Landsbergio šeimos turtus", kuriame tarp kito informavo:

„R. Karbauskio šeimos turtai augo visą šią Seimo kadenciją, kaip ir Landsbergių šeimos, jų turtas paaugo bene 8 kartus“, skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Po paviešintų turtų – skirtingos reakcijos: Karbauskis nesigėdija, Landsbergis neigia“.

Informuojama, kad G. Landsbergio ir jo žmonos, verslininkės Austėjos Landsbergienės bendras deklaruotas turtas – apie 14, 5 milijonų eurų.

Tačiau Žmonių partijos komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė teigė, kad „tokios apimties turto, realiais milijonais, kaip neretai klaidingai manoma, G. Landsbergis ir jo šeima neturi“.

Kitaip tariant VMI susimovė skelbdama tokius duomenis apie turtą, kurio žmonės neturi.

O mes savo ruožtu galime tik pasidžiaugti, kad laisvoje nepriklausomoje vakarietiškoje klestinčioje Lietuvos Respublikoje net ir paprastas paprasto muzikologo anūkas kartu su paprasta žmona - savamoksle edukologe, savo triūsu gali uždirbti paprastus milijonus eurų. Apie tai, kruvinos tarybinės okupacijos metais galima buvo tik svajoti!

Tebūnie Landsbergių šeima kelrode žvaigžde ir pavyzdžiu KIEKVIENAM košeriniam lietuviui! O tu, broli lietuvi ir sese lietuve, tiesiog imkite ir darykite taip, kaip Landsbergiai daro - ir bus jums LAIMĖ.