Vėl užsidedame kaukes

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-07-29 11:01:00, skaitė 1288, komentavo 10

Vėl užsidedame kaukes

Padaugėjus koronaviruso atvejų Lietuvoje vėl bus privaloma dėvėti kaukes prekybos centruose ir viešajame transporte

Atitinkamą sprendimą turėtų priimti vyriausybė, remdamasi Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacija. Neva šios priemonės padės susilpninti antrąją COVID-19 bangą, susidariusią dėl tam tikros gyventojų dalies neatsakingumo.

— Laura, ar žinai, kur dar galima nusipirkti apsauginių kaukių ir dezinfekcinių priemonių? Aš apėjau kelias parduotuves ir pastebėjau, kad apsaugos priemonių, kurių prieš porą savaičių buvo pilni prekystaliai, staiga sumažėjo.

— Kodėl tu taip jaudiniesi, Inga? Manau, per ilgą karantiną tik tinginiai galėjo nesukaupti šių prekių atsargų. Manau, kad namuose kaukių ir dezinfekcinių priemonių atsargų užteks poros metų karantinui.

— Tu, mieloji, nesijuok, bet pagalvok apie tai, kad po dienos ar dviejų be kaukės negalėsim užeiti į parduotuvę ar įlipti į autobusą. Ir aš visiškai sutinku su gydytojais ir Vyriausybe, kad būtina grąžinti griežtesnes priemones prieš koronaviruso plitimą Lietuvoje.

— O man atrodo, kad visa ši isterija su virusu yra iš piršto laužta. O visi šie apribojimai yra tik fikcija. Koronavirusas nėra toks baisus kaip pasakos apie jį, kurias mums kasdien seka per televiziją ir radiją.

— Aš stebiuosi tavo nerūpestingumu. Pažvelk, kas vyksta tose šalyse, kurios taip pat nepakankamai įvertino pavojų ir dabar deda dideles pastangas, kad užkirstų kelią infekcijai. Ir man atrodo, kad turėtume padėkoti Vyriausybei ir savo gydytojams, kurie laiku ėmėsi visų prevencinių priemonių. Juk šiandien statistika rodo, kad Lietuva puikiai susidorojo su pirmuoju koronaviruso protrūkiu. Ir neduok Dieve sulaukti antrosios bangos. Taigi, einu ieškoti kaukių.

— Nepamiršk nusipirkti keliolikos pakelių grikių ir tualetinio popieriaus!

— Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Ir neduok Dieve pasigauti šią infekciją. Geriau būti su kauke parduotuvėje, nei kelti pavojų savo ir šeimos bei draugų sveikatai. Pagalvok apie juos, kai vėl sarkastiškai šypsosies, kalbėdama apie pavojingą virusą kaip apie paprastą peršalimą.