Merkel kaput! Berlyne milijoninė piliečių banga protestavo prieš melagingą koronabangą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-08-02 12:32:00, skaitė 4584, komentavo 10

Merkel kaput! Berlyne milijoninė piliečių banga protestavo prieš melagingą koronabangą

Berliner Zeitung (BZ) vakar informavo, kad protestuoti prieš melagingą koronabangą šeštadienį Berlyne iš visos Vokietijos ir kaimyninių šalių susirinko milijoninė protestuotojų banga.

„Policija sako apie 20000 dalyvių, organizatoriai apie 1,3 milijono“, – rašoma BZ. Mitingo dalyviai nedėvėjo kaukių ir tai suprantama, jie juk ir atėjo protestuoti prieš koronavirusinę isteriją, prieš melą, skleidžiamą apie „pandemiją“, prieš „antsnūkius“, koronaviruso „bangas“, kylančias Pasaulio sveikatos organizacijos korupcionierių galvose, neapkenčiamą liberalfašistinį Merkel režimą. Kiek gi susirinko žmonių į mitingą, kiek jų galėjo būti - matyti iš nuotraukų. Kas buvo Berlyne, tiems nesunku orientuotis, tas nepatikės policijos skaičiavimais, greičiau sutiks su mitingo dalyvių skaičiais.

Eitynės prasidėjo 12 valandą alėjoje Unter Der Linden, prie Brandenburgo vartų. Mitingo devizas – „Laisvės diena – pandemijos pabaiga“. „Policija nesėkmingai reikalavo laikytis higienos taisyklių“, – rašoma BZ. Pažymima, kad mitingo dalyviai iš kitų miestų atvyko autobusais, „buvo pasitelkta viešbučių ir turistinė industrija, autobusų kompanijos, fermerių technika“.

Po 16 valandos policija mėgino užkirsti kelią protesto dalyviams, į tai buvo atsakyta skanduote „Mes liksime čia“ ir sėdama ant žemės.

Mitingo organizatoriai sukritikavo policijos veiksmus, nes jie nesiėmė jokių represijų, kuomet buvo organizuojamas Black Live Matter mitingas birželio mėnesį Aleksander aikštėje. Tuomet virš 15000 demonstrantų buvo be kaukių. Mitingo organizatoriai pagrįstai piktinosi miesto valdžios taikomais dvigubais standartais.

https://youtu.be/htDrDieOgh0

https://youtu.be/x9_inV7Gy7U

https://www.berliner-zeitung.de/mensch-metropole/anti-corona-protest-zieht-ab-11-uhr-durch-mitte-li.96329