LSDP-istės Svetlanos Grigorian mamytės įmonė savo darbuotojams moka 30 eurų atlyginimą per mėnesį? Kas ką durnina?

Autorius: Lukas Abromavičius Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2020-08-16 13:09:00, skaitė 1182, komentavo 1

LSDP-istės Svetlanos Grigorian mamytės įmonė savo darbuotojams moka 30 eurų atlyginimą per mėnesį? Kas ką durnina?

LSDPistė Svetlana Grigorian

Artėjant rinkimams matome vis daugiau skambių pažadų, didėjančios pensijos, augantys atlyginimai, daug darbo vietų ir pan. Tad vis dažniau pilietiški rinkėjai prieš aklai atiduodami balsus, tikrina kandidatus.

Šį kartą tai buvo padaryta ir mėguvos apygardoje

Įtarimą sukėlė ir akys nukrypo į jaunos LSDP kandidatės į seimo narius Palangos (Mėguvos) apygardoje Svetlanos Grigorian pusę. Socialinę sritį atstovaujančios kandidatės mamos vadovaujamoje įmonėje I. DRAKŠAITĖS INDIVIDUALI ĮMONĖ (baras armėniški šašlykai Palangoje) vidutinė alga birželio mėnesį siekia vos 30,69 € (atviri Sodros duomenys).

Jog tai nebūtų pasiteisinimas, kad darbuotojai dirba 1-2 val. per mėnesį, paimkite tos pačios Sodros atvirus duomenis ir juose matome, jog nuo 2017-01 mėn. Didžiausia vidutinė alga buvo 2017-08 mėn. , 248,82 eur. Turint 39 darbuotojus. Ir pasikartosiu, jog čia aukščiausias vidurkis per 3 metus, tad tikėtis didesnių atlyginimų kitą mėnesį nevertėtų.

Priešingai nuo tada ji palaipsniui mažėja ir 2020-05 mėnesio vidutinis atlyginimas siekė tik 28,83 eur. Gal reikėtų prieš žadant visai Lietuvai didesnius atlyginimus susitvarkyti savo kiemą ?

Taipogi reikia nepamiršti, jog tai maistą gaminantis verslas, kuriame dirba ne vienas padavėjas bei virėjai, tad kyla elementarus klausimas, kodėl įmonė oficialiai įdarbinti tik 4 asmenys, kai prieš kelis metus joje buvo virš 30 darbuotojų. Gal jie įdarbinami ne taip gerai žinomoje įmonėje, bet dirba toje pačioje kavinėje ?

Įdomu kur žiūri mokesčių inspekcija, ar gali įmonė mokėti  30,69 € atlyginimą Lietuvoje, o gal tai tiesiog slepiami mokesčiai ir dalis atlyginimo keliauja vokeliuose?

Šaltinis: https://atvira.sodra.lt/imones/detaliai/index.html?code=373198

Vidutinis darbo užmokestis palyginti su įmonėmis, registruotomis toje pačioje savivaldybėje:
https://atvira.sodra.lt/imones/grafikas-sav/373198.html

Lukas Abromavičius