Putino strategija: Rusijos Federacija tik laiko gynybą

Autorius: Anno Šaltinis: https://inforuss.info... 2020-08-16 16:19:00, skaitė 1683, komentavo 21

Putino strategija: Rusijos Federacija tik laiko gynybą

Korona-šyzo “pseudo-pandemija”  kaip su asfalto volu pervažiavo per , pasaulio ekonomiką, atlikdamas savotišką atskirų šalių ekonomikos ir valstybinio stabilumo testą. Ypač sunkiai pseudo-pandemija kirto per taip vadinamųjų „normaliųjų“ auksinio milijardo šalių prestižą, apnuogindama vakaroidinių sistemų vertybių esmę.

Ir kaip žinomoje pasakoje, karalius (sąlyginiai vakaroidai) pasirodo yra nuogas. Žinoma, taip ir buvo nuspėjama, bet karaliaus ministrai (liberastinis elitas) pūtė miglą savo globotiniams, kad karalius vis dar yra visagalis ir spindintis miestas ant kalno yra amžinas. Išbandymas “pandemija”  apnuogino ilgiems metams atidėtas vakaroidų problemas, užpiltų pinigais, dėka finansinio pranašumo prieš likusį pasaulį sąskaita.

Matyt, koronavirusas, skirtas sugriauti visų šalių ekonomiką ir išspręsti pasaulio ekonomikos perprodukcijos ir realizavimo problemą, nustojo būti kontroliuojamas. Kovidas, kaip „išleistas iš butelio  džinas“, pirmiausia naikino vakarų sistemą. Globaliniam TNK projektui priklausančios valstybės, su USA priešakyje, grėsmės akivaizdoje pasirodė esančios labai nestabilios. Pasauliniam elitui - pinigų savininkams - nepadėjo jų turtai, kurių pagalba, kaip jiems atrodė, jie valdo pasaulį. Kažkas manosi, kad jis kontroliuoja visą pasaulį, tačiau paaiškėjo, kad taip nėra - ironiškai apie tai pabrėžė Vladimiras Putinas. Kad suprasti esmę to, kas vyksta su pasaulio ekonomika, pirmiausia paanalizuokime, kas atsitiko su pasauliu ir kaip JAV nusirito iki “Juodo Maidano”. Siekdami aiškumo plačiam skaitytojų ratui naudosime  suvokiamus vaizdelius.

Taigi, viskas iš eilės: globalaus projekto rėmuose JAV, ES, Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir eilės kitų šalių ekonomikos buvo sujungtos į vieną kūną panašiai kaip Siamo dvynių organizmas. Kol pagrindinė galva iš Vašingtono komandavo vieningam organizmui, Kinija augo kaip ant mielių, o Vakarai maudėsi prabangoje netolygių mainų su likusiu pasauliu sąskaita, viskas ėjosi kaip reikiant.

Tačiau viską sugadino pakilusi nuo kelių pakilusi parklupdyta Rusija, pasipiktinusi, naujosios vadovybės asmenyje, nachališku pasaulinio elito reketu. Tuo tarpu Rusijos liberastinis elitas ir toliau „saldžiai miegojo ir skaniai valgė“ didelės šalies žlugdymo sąskaita. Rusija susidūrė su nepaprastai sunkia užduotimi - uždaryti didžiulį išteklių judėjimo į vakarus srautą ir sustabdyti šalies žlugdymą. Norint tai padaryti, reikėjo grąžinti realybės jausmą ne tik komprodoriniam (parsidavusiam, “podpindosnikams”) elitui viduje, bet ir jų kuratoriams užsienyje, tuo pačiu išsaugant Rusiją. Kas vėliau nutiko visiems žinoma ir Rusijos visuomenės palaiminta. Įvykiai, prasidedantys Putino Miuncheno kalba, penkių dienų karas, Rusijos armijos perginklavimas, Krymo prisijungimas ir Sirijos karas - toli gražu nėra išsamus Rusijos nepasitenkinimo apraiškų sąrašas

Tik laikui bėgant tampa suprantami bekompromisiniai JAV ir jos vasalų, veikiančių pagal fašistinį principą „rusai turi mirti, kad mes gyventume“, motyvai. Ukrainietiškas maidanas, numuštas „Boeing“, sankcijos iš pragaro, Skripalių byla, provokacijos Sirijoje,  ataka prieš Pergalę Antrajame pasauliniame kare - visa tai yra tik  matomo ledkalnio viršūnė. Anksčiau ar vėliau, reikia tikėtis, „mėgintuvėlių turinys“ taps žinomas.

Dabar grįžtame prie didelio Siamo dvynių kūno (globalios ekonomikos) vaizdelio su keliomis galvomis -  pirmaujančiomis valstybėmis. Panašu, kad pats kūrėjas perspėjo, ir Putino Rusija nepateko į šitą bordelį, nepaisant jos liberastinės visuomenės isterijos. Įvairiakrypčiai „vyresniųjų draugų“ veiksmai, karinės ir ekonominės ekspansijos, grupiniai jaunesnių narių „antklodės patampymai“ rimtai sugadino pasaulio ekonomikos mechanizmą. Dėl ko pirmaujančių šalių ekonomika pradėjo buksuoti, o paskui ir visiškai griūti.

Dar daugiau, Putinui pavyko pasėti tarp jų abejones dėl vienos galvos (šalies) išskirtinumo, po to įtikinti kai kurias kitas galvas apie kiekvienos atskirai paimtos šalies suvereniteto svarbą. Tai buvo atsakas į didžiausią 20 amžiaus katastrofą (TSRS sugriovimą). Ir čia iškyla pats įdomiausias klausimas: ar visos pagrindinės rusofobiškos šalys - nesutaikomi Rusijos priešininkai įsitraukė į vieną susijusį projektą, kad vienu metu galėtų žlugti?

Istorija nežino tokio vienalaikio cugcvango vedančioms šalims pasaulinėje geopolitinio žaidimo lentoje. Ir pats įdomiausias dalykas beatsiskleidžiančiame pasaulio valstybių susirėmime yra tas, kad Rusiją tenkinta bet kokia istorijos eiga. Tuo pačiu, Rusija yra ne žaidėjas, o arbitras. Dabar Rusijos geopolitiniai priešininkai turi labai pasistengti, kad netapti „upe pro šalį praplaukiančiu lavonu“. Belieka pridurti, kad ne tik Stalinas buvo puikus strategas, čia Putinas jį aiškiai pranoko.

Iš tikro „Viešpaties keliai yra nežinomi“. Napoleonas ir Hitleris, šimto metų skirtumu, sutelkę visą Europą, išsiruošė prieš Rusiją, ir rezultatai žinomi. USA, sutelkusios visą pasaulio ekonomikos galią, lenkia Rusiją „pragariškomis sankcijomis“, priversdamos visą pasaulį jų laikytis ir neišlaikiusios penkerių metų, pačios (USA) pabyra. Tačiau Rusija tuo metu tik laikė gynybą, į mūšio lauką neatvyko. Dabar galima užtikrintai teigti, kad pasaulio ekonomika traukiasi, o kartu ir ekonomikos globališkumas byra. JAV traukiasi iš beveik visų prekybos, ekonominių ir gynybos susitarimų ir traukiasi atgal “už balos”. Dėl to neišvengiamas ES ir Kinijos eksporto žlugimas.

Toliau pagal domino principą,  nestabiliose valstybėse, įvyks eilė serijinių ištisų ekonomikos sektorių bankrotų, dešimtys milijonų bedarbių ir visa tai jau vyksta. O štai pradedant nuo 2022 metų,  pagal pasaulio kūrimo įstatymą, išlikusios valstybės pradės kovą dėl buvusio savo egzistavimo arealo atkūrimo.

Štai iš čia iškyla neatidėliotinas poreikis atkurti Rusiją kaip Imperiją pagal visiškai naujus principus, ir ne faktas kad su ankstesnėmis sienomis. Tiesiog kaip pagal Staliną - arba mes tai padarysime, arba jie mus sutriuškins. Bet kokiu atveju tai nebus TSRS 2.0, nei tuo labiau senojo pavyzdžio Rusijos imperija.