Andrius Kubilius: Putinas, pasirinkęs paramos Lukašenkos nusikaltimams ir Navalno nuodijimo kelią, eina iš paskos Lukašenkai

Autorius: Andrius Kubilius Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/putin... 2020-09-05 16:20:00, skaitė 895, komentavo 4

Andrius Kubilius: Putinas, pasirinkęs paramos Lukašenkos nusikaltimams ir Navalno nuodijimo kelią, eina iš paskos Lukašenkai

A. Kubilius.

Žmonių partijos atstovas Andrius Kubilius visuomeniniuose tinkluose pasidalino savo įžvalgomis apie Baltarusiją – Lukašenkos ir Putino likimus. Politikas savo analitinę analizę pavadino „Baltarusija: Lukašenkos nusikaltimai, Putino atsakomybė“.

„Lukašenkos režimas desperatiškai bando įrodyti, kad jie dar kažką „gali“: todėl toliau persekioja taikius praeivius ar demonstrantus, į kalėjimą veždami tuos, kuriuos OMON’as sugebėjo atsitiktinai pagauti ir ištraukti iš taikios eisenos; persekioja studentus, sportininkus, verslininkus ir žurnalistus, dialogui susirinkusius Koordinacinės Tarybos narius, net katalikų arkivyskupus. Didvyriška baltarusių tauta nebebijo tokių persekiojimų, nes supranta, kad tai tik priartina Lukašenkos režimo pabaigą, o pats režimas vis giliau sminga į nusikaltimų prieš žmoniškumą liūną.

Šiuo metu šis nusikalstamas Lukašenkos režimas vis dar laikosi tik dėka Putino paramos. Tai yra akivaizdu – ne veltui nėra nei dienos, kad vieni pas kitus į Maskvą ar Minską neskraidytų saugumiečiai, ministrai, Premjerai, o po geros savaitės ir pats Putinas teiksis priimti Lukašenką.

Po kokiais Baltarusijos suvereniteto pardavimo aktais už Putino paramą yra pasiruošęs pasirašyti Lukašenka – tai atskira tema, kurią dar bus progų aptarti.

Tačiau šiuo metu yra svarbu įvardinti, kad už visus Lukašenkos režimo nusikaltimus prieš baltarusių tautą, už nekaltų žmonių persekiojimą ir kankinimą, yra atsakingas ne tik Lukašenka ir jo režimas, bet atsakingas yra ir Putinas. Nes tik jo neslepiamos paramos dėka vis dar laikosi šis nusikalstamas Lukašenkos režimas, nes tik Putino paramos dėka šis nusikalstamas režimas gali toliau nebaudžiamas ir nestabdomas tęsti nusikaltimus prieš baltarusių tautą. Putinas yra tapęs visų šių nusikaltimų bendrininku, suokalbininku ir įkvėpėju. Tai nėra kas nors naujo Putino veikloje, nes režimas, kuris sau leidžia „Novičioku“ nuodyti opozicijos lyderį Alexei Navalnyj, negali nepalaiminti ir panašaus Lukašenkos elgesio „broliškoje“ Baltarusijoje.

Lukašenka pats pasirinko savo kruviną kelią į Hagą. Putinas, pasirinkęs paramos Lukašenkos nusikaltimams ir Navalno nuodijimo kelią, eina iš paskos Lukašenkai ta pačia Hagos kryptimi. Nenustebsiu, jog artimiausiu metu Putinas, sekdamas iš paskos Lukašenkai, taps „toksiniu“ ne tik Baltarusijos žmonėms, bet ir pačios Rusijos piliečiams.

Baltarusijos žmonės šiuo metu sprendžia ne tik Lukašenkos likimą. Jie sprendžia ir Putino likimą. Istorija rodo, kad visų diktatorių likimas būna labai panašus. Šiais laikais jis labai dažnai baigiasi Hagoje“, - parašė A. Kubilius.