JAV prezidento D. Trampo atstovė dar kartą priminė, kas teršia Lietuvos reputaciją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jav-p... 2020-09-06 15:28:00, skaitė 1157, komentavo 6

JAV prezidento D. Trampo atstovė dar kartą priminė, kas teršia Lietuvos reputaciją

Čeri Deniels. Nuotr. cdn.jns.org

Rugpjūčio pabaigoje Los Andželo miestas priėmė smerkiančią Lietuvą rezoliuciją, dėl jos požiūrio į Holokaustą ir nacių kolaborantų garbinimo.

Tai jau trečiasis JAV miestas pasisakęs dėl nacių nusikaltėlių, kuriuos Lietuva paskelbė didvyriais. Prieš tai analogiškas rezoliucijas paskelbė Beverli Hilsas ir Vakarų Holivudas.

Lietuva iki šios akimirkos niekaip neragavo ir nekomentavo šių miestų sprendimų.

Apie tai neskelbia ir valstybinė bei nepriklausoma Lietuvos žiniasklaida.

Komentuoti situaciją atsisako tiek Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, tiek ir šalies vadovas Gitanas Nausėda.

Ir štai rugsėjo 4 d. JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) atstovė, JAV Valstybės departamento darbuotoja Čeri Deniels (Cherrie Daniels), kaip ir prieš metus pasisakė apie Lietuvą ir jos santykį su Holokaustu.

Rugsėjo 4 d. Č. Deniels socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Lietuvos istorijoje yra daug didvyriškų momentų, kurie padėjo susiformuoti klestinčiai demokratiškai valstybei, kokia yra dabar.

Tačiau nėra šalies, kurios istorijoje nebūtų tamsių momentų; jie turi būti išstudijuoti, analizuoti ir pateikti be šališkumo.

Tokios organizacijos kaip LGGRTC privalo būti apolitiškos ir tirti istoriją be išankstinio nusistatymo. Holokausto sumenkinimas ir netinkamas įvertinimas kuria susiskaldymą ir teršia Lietuvos reputaciją.

Objektyvios istorijos studijos yra Lietuvos demokratijos garbės reikalas.“

twit.jpg

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos gyventojų genocido tyrimų centro (LRGGTC) pirminė užduotis – šimtui metų save įsislaptinusiems KGB'istams nepalankų dokumentų nakinimas bei jų klastojimas.

Ypač LRGGTC pagarsėjo, kai paskelbė savo sukurptus taip vadinamus anušauskinius KGB sąrašus, kuriuose niekingai buvo bandoma apšmeižti garsiausius ir ypatingai Lietuvai nusipelniusius, jau anapilin išėjusius žmonės – kardinolą Vincentą Sladkevičių, aktorių Donatą Banionį ir dirigentą Saulių Sondeckį.