VISATOS VALDOVĖ Tichanovskaja garantuoja Lukašenkos saugumą taikaus pasitraukimo atveju

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-09-16 13:26:00, skaitė 1342, komentavo 5

VISATOS VALDOVĖ Tichanovskaja garantuoja Lukašenkos saugumą taikaus pasitraukimo atveju

Į klausimą, ar prezidentas Lukašenka gaus saugumo garantijas, Tichanovskaja atsakė: "Taip. Net daugiau"

VILNIUS, rugsėjo 16 — Sputnik. Į Baltarusijos prezidento postą kandidatavusi Svetlana Tichanovskaja teigė, kad jei dabartinis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka taikiai paliks valdžią, gaus asmeninio saugumo garantijas.

"Žinoma, jei jis išeis taikiai, žmogiškai, tada yra tokia tikimybė. Galima sakyti — įsitikinimas. Aš turiu kalbėti už visus žmones. Ir šiuo klausimu bus atsižvelgta į visų žmonių nuomonę", — interviu LB.ua sakė Tichanovskaja, atsakydama į klausimą, ar Lukašenkai bus suteiktos saugumo garantijos, jei jis išeis taikiai.

Tichanovskaja atsakė: "Taip. Net daugiau".

LDiena.lt: kokiu būdu Svetlana Tichanovskaja iš namų šeimininkės ir blogerio žmonos tapo PARALELINĖS VISATOS VALDOVE, žiūrėkite šiame reportaže:

https://youtu.be/l44V_URDb8E

Anksčiau Baltarusijos opozicijos atstovai, kurie nesutiko su prezidento rinkimų respublikoje rezultatais, sukūrė Koordinacinę tarybą. Visi opozicijos Konstitucinio Teismo prezidiumo nariai, išskyrus Nobelio literatūros premijos laureatę Svetlaną Aleksijevič, buvo areštuoti arba yra užsienyje. Iš pradžių taryboje buvo septyni žmonės. Pati Tichanovskaja saugumo sumetimais po prezidento rinkimų išvyko į Lietuvą.

Didžiuliai opozicijos protestai prasidėjo visoje Baltarusijoje rugpjūčio 9 dieną, po prezidento rinkimų, kuriuos Lukašenka laimėjo šeštą kartą — CRK duomenimis, jis surinko 80,1 % balsų. Pirmosiomis dienomis saugumo pajėgos veiksmus slopino: prieš protestuotojus, kurie nesutiko su rezultatais, jie naudojo ašarines dujas, vandens patrankas, garsines granatas, gumines kulkas. Vėliau teisėsaugos institucijos nustojo sklaidyti mitingus ir naudoti jėgą bei specialią įrangą.

Oficialiais duomenimis, pirmosiomis dienomis buvo sulaikyta per 6,7 tūkst. žmonių. Kaip pranešė respublikos Vidaus reikalų ministerija, per riaušes buvo sužeista šimtai žmonių, įskaitant daugiau nei 130 teisėsaugos pareigūnų. Valdžia oficialiai patvirtino trijų protestuotojų mirtį.