Kiek JAV sugebėtų numušti branduolinių raketų ir galvučių, jei Rusija jas visas paleistų iškart?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-23 13:37:00, skaitė 1680, komentavo 28

Kiek JAV sugebėtų numušti branduolinių raketų ir galvučių, jei Rusija jas visas paleistų iškart?

Jeigu Rusija pultų Jungtines Amerikos Valstijas ir vienu kartu paleistų masinį raketų smūgį, JAV priešraketinės sistemos sugebėtų numušti apie 0,77% visų rusiškų raketų. Ir tai šitas skaičius pagrįstas pačiais palankiausiais vertinimais, atsižvelgiant į esamos priešraketinės gynybos sistemos galimybes.

Rusija turi apie 2.600 kovinių galvučių, nutaikytų į Į USA žemyninę dalį, o USA turi 45 raketas-perėmėjas, su 50% tikimybę pataikyti į branduolinę.

Realiame gyvenime tai nebus taip veiksminga dėl galimo priešraketinės gynybos objektų sunaikinimo, klaidingų taikinių paleidimo ir nenuspėjamos kovinių galvučių trajektorijos. Tai reiškia, kad USA oro pajėgos realiai sugebėtu sunaikinti maždaug 10 iš 2.600 kovinių galvučių.

Atsižvelgiant į Rusijos strateginių pajėgų organizavimą, tos pačios zonos ar rajonai bus nepriklausomais taikiniais įvairioms ginkluotės rūšims, įskaitant ir balistines raketas. Realus USA priešraketinės gynybos efektyvumas yra praktiškai lygus nuliui; ji tikrai negali apsaugoti jokios teritorijos, nes niekada nebuvo vystoma, klaidingai įsitikinus jog yra nepasiekiami, nepažeidžiami, niekas nedrįs to padaryti. Liberastinis naivumas.

Pavyzdžiui, įvykus totaliam apsikeitimui  kiekviena bent kiek didesnė miesto teritorija 40 minučių laikotarpyje bus nušluota dešimt ar daugiau kartų. Jokia esama ar besivystanti technologija negali apsaugoti nuo tokio masinio smūgio.

Kai kas iš liberastinių atmatų ar landzbergistų gali į tai mestelėti Bžežinskio frazę - "Visiškai nesvarbu kiek dabartinė Rusija turi tūkstančių kovinių galvučių ar raketų, jei visi pinigai, nekilnojamas turtas ir Rusijos šūdeličio šeimos yra vakaruose". Į tai galima atsakyti nebent tuo, kad tie kas paleis raketas  tikrai neturi vakaruose nei pinigų, nei namų ir jų šeimų ten tikrai nėra.