USA skaudžiai smogė Lietuvai - pripažino A.Lukašenką Baltarusijos prezidentu ir iškart paskyrė naują pasiuntinį

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-24 13:51:00, skaitė 1713, komentavo 20

USA skaudžiai smogė Lietuvai - pripažino A.Lukašenką Baltarusijos prezidentu ir iškart paskyrė naują pasiuntinį

Vakar, visiškai netikėtai opozicijai, įvyko A. Lukašenkos inauguracija. Prieš tai daug sklido gandų ir kalbų kur ir kada įvyks inauguracija. opozicija vienareikšmiškai grasino sužlugdyti šitą renginį, ruošėsi organizuoti didelį labai mitingą ir - bac, kaip kuolu per galvą - nespėjo net nepasitenkinimo išreikšti ! 

Na kaip ten bebūtų - visi formalumai buvo išlaikyti, inauguracija įvyko, A. Lukašenka prisiekė ir šeštą kartą gavo Baltarusijos prezidento įgaliojimus. Nei Chuanita Guaidovskaja-Tichanovskaja, nei Koordinacijos taryba, nei JevroSojūzas negalėjo tam sutrukdyti. Ir vargu ar jie sugebės pakeisti valdžią, bent jau iki kitų prezidento rinkimų.

Na ką galima pasakyti - A. Lukašenka pergudravo opoziciją. Visi savaitgalį laukė inauguracijos, ruošėsi. Ir jis paėmė - ir savaitės viduryje ištaisė sau šventę! Be svečių! Be nekviestų… Batka išlaiko savo stilių !

Tačiau įdomiausia yra dar ir tai, toks "atsitiktinis sutapimas", kad JAV Senato tarptautinių reikalų komitetas iškart patvirtino valstybės sekretoriaus pavaduotojos Džuli Fišer kandidatūrą  ambasadorę Baltarusijoje. 

Kaip kitaip vertinti jos atvykimą įbaltarusiją jei ne kaip USA pripažinimą , kad ALukašenka yra Baltarusijos prezidentas? Juk ponia D. Fišer savo kaip USA pasiuntinio įgaliojimus įteiks Minske A. Lukašenkai, o ne važiuos į Lietuvą ar Lenkiją prisistatyti dom-choziaikai Chuanitai Guaidavskajai. 

O Europa? Europai lieka nervingai trepsėti nuošalyje... Kartu su Latuško, su Guaidovskaja ir Koordinacine taryba ir, matyt, kartu su Lietuva ir Lenkija...