Kinija pareiškė, kad gerbia Baltarusijos pasirinkimą

Autorius: Mindė Šaltinis: TASS... 2020-09-24 21:17:00, skaitė 1510, komentavo 1

Kinija pareiškė, kad gerbia Baltarusijos pasirinkimą

Kinijos Liaudies Respublikos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Baltarusijos prezidento rinkimai yra vidinis šios šalies reikalas

PEKINAS, rugsėjo 24 d. / TASS /.

Kinijos valdžia gerbia Baltarusijos žmonių pasirinkimą. Apie tai ketvirtadienį pranešė oficialus Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Van Veenbinis, komentuodamas trečiadienį įvykusią Aleksandro Lukašenkos inauguracijos ceremoniją.

„Mes gerbiame pasirinkimą, kurį padarė Baltarusijos liaudis“, - pasakė jis. „- Prezidento rinkimai Baltarusijoje yra vidinis šios šalies reikalas“, - pabrėžė Vans Veenbinis.

Diplomatas taip pat nurodė į tai, kad „Kinija užtikrintai remia Baltarusijos pastangas išlaikyti nacionalinį saugumą, suverenitetą, saugumą ir vystymąsi“. Pasak jo, KLR „ryžtingai pasisako prieš tai, kad  išorinės jėgos, skaldytu ir keltu nesantaiką bei neramumus Baltarusijos visuomenėje“.

Kinija yra įsitikinusi, kad vadovaujant Lukašenkai Baltarusija atkurs politinį stabilumą. "Mes tikimės ir tikime, kad vadovaujant Lukašenkai Baltarusija sugebės atkurti politinį stabilumą", - pasakė Van Veenbinis.

Trečiadienį Minske įvyko Aleksandro Lukašenkos inauguracijos ceremonija, kuris pasiekė pergalę rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimuose gavęs 80,10% balsų. Tokiu būdu jis šeštą kartą vadovaus respublikai. Svetlana Tichanovskaja rinkimuose užėmė antrąją vietą su 10,12 proc. balsų. Ji nepripažino tautos valios pareiškimo rezultatų. To fone šalyje prasidėjo protestai, nesutinkančių su oficialiais rinkimų rezultatais, kurie tęsiasi daugiau nei mėnesį. Tichanovskaja inicijavo opozicijos koordinacinio sovieto sukūrimą, kuri ragina tęsti akcijas iki naujų rinkimų paskelbimo.