Nebeaišku, kuriuo premjeru S. Skverneliu tikėti siaučiančios pasaulinės koronaviruso pandemijos metu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nebea... 2020-09-28 14:33:00, skaitė 1138, komentavo 3

Nebeaišku, kuriuo premjeru S. Skverneliu tikėti siaučiančios pasaulinės koronaviruso pandemijos metu

Kairėje S. Skvernelis su lenkijos premjeru. Dešinėje S. Skvernelis su baltarusijos prezidente.

Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad „Radviliškyje pratrūkęs COVID-19 židinys yra pamokanti istorija, kad viskas prasideda nuo neatsargaus elgesio“.

„Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą“, - visuomeniniuose tinkluose atskleisė S. Skvernelis.

Pasak pranjero, „COVID-19 valdymo komiteto posėdyje iš medicinos profesorių darsyk išgirdome: svarbiausias ginklas prieš virusą yra mūsų pačių atsakingas elgesys“.

„Todėl dar kartą prašau visų: atstumas, rankų higiena, veido apsaugos priemonės - ir teisingas jų dėvėjimas! Ir, žinoma, venkime nebūtinų kontaktų“, - nurodė S. Skvernelis.

Jis taip pat priminė, lad nuo spalio 1 dienos ketina „nebeleisti rengti tokių masinio susibūrimo renginių kaip miestų ar derliaus šventės, kur itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi“.

„Formaliai jų tarsi laikomasi, bet realiai – nė kiek“, - atkreipė dėmesį premjeras.

S. Skvernelis teigia suprantąs dalies žmonių nuovargį, susierzinimą, gal net pyktį, tačiau, pasak Vyriausybės vadovo „negalime pasiduoti ir nuleisti rankų“.

„Privalome imtis visų būtinų priemonių tam, kad apsaugotume mūsų visų sveikatą ir gyvybes“, - įsitikinęs premjeras.

laj-01.jpg


zvaigzde.jpg

Taip pat prisiminkime, kaip pati Vyriausybė dėl politinių priežasčių vienai savaitei buvo išbraukusi itin pavojinga koronaviruso prasme Baltarusiją buvo išbraukusi iš šio viruso paveiktų valstybių sąrašo:

saviizoliacija-01.jpg

Taip pat prisiminkime ne vieną masinį renginį Vilniaus centre, kur pramogaujama buvo ignoruojant bet kokias tvarkas, apie kurias dabar mini premjeras:

tik%20kokybisko-02.jpg

Tad kuriuo S. Skverneliu tikėti, ar tuo, kuris ragina imtis „visų būtinų priemonių tam, kad apsaugotume mūsų visų sveikatą ir gyvybes“, ar tuo, kuris visiškai laisvai elgiasi pats, nesilaikydamas jokių jo paties ir jo komandos nustatytų taisyklių?

Sunku suprasti premjerą, pekla kažkokia...