Lukašenka pasveikino Putiną su gimtadieniu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-10-07 12:32:00, skaitė 1254, komentavo 1

Lukašenka pasveikino Putiną su gimtadieniu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiandien, spalio 7-ąją, švenčia 68-ąjį gimtadienį

VILNIUS, spalio 7 — Sputnik. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sveikindamas Rusijos vadovą Vladimirą Putiną su gimtadieniu pažymėjo, kad labai jį vertina kaip patikimą Minsko draugą ir nuoseklų Sąjunginės valstybės integracijos procesų plėtros šalininką, trečiadienį pranešė Baltarusijos vadovo spaudos tarnyba.

"Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasveikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną gimtadienio proga. Aleksandras Lukašenka pažymėjo, kad jis labai vertina Vladimirą Putiną kaip patikimą Baltarusijos draugą ir nuoseklų Sąjunginės valstybės integracijos procesų plėtros, kuri visiškai atitinka abiejų broliškų tautų ketinimus kartu kurti vertingą ateitį, šalininką", — sakoma pranešime.

Baltarusijos lyderis įsitikinęs, kad ilgalaikiai draugystės, solidarumo ir tarpusavio palaikymo tradicijomis paremti abiejų šalių strateginės partnerystės santykiai ir toliau bus veiksmingai plėtojami.

Pasak Lukašenkos, vidaus ir užsienio politika, vykdoma vadovaujant Putinui, skirta efektyviai socialinei ir ekonominei Rusijos plėtrai, didinant jos autoritetą ir įtaką pasaulyje, "džiaugiasi plačia ir neabejotina piliečių parama", o "aiškus to patvirtinimas yra rinkimų rezultatai visuotino balsavimo metu rugsėjo 13 dieną".

Lukašenka palinkėjo Rusijos prezidentui geros sveikatos, įvykdyti visus planus, taip pat naujų pasiekimų aukščiausiame vyriausybės poste.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalio 7-ąją švenčia 68-ąjį gimtadienį.
Kaip anksčiau sakė jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, valstybės vadovas pirmąją dienos pusę skirs vidaus darbotvarkės darbams ir tarptautiniams telefoniniams pokalbiams — jų numatyta daugiau nei dešimt. Tradiciškai Putinas likusią dienos dalį praleis su draugais ir šeimos nariais.